IBG Prague Open: Menšík si v osmifinále poradil s Rosolem. Gengel ani Nouza neuspěli

- Redakce

Na antukovém challengeru IBG Prague Open by Moneta Money Bank bylo ve čtvrtek na programu osmifinále dvouhry a čtvrtfinále čtyřhry. Talentovaný Jakub Menšík vyzrál v českém souboji generací na Lukáše Rosola ve dvou setech. Marek Gengel nezvládl utkání proti uruguayskému kvalifikantovi Martinu Cuevasovi, když získal jediný gem. O místenku v singlovém čtvrtfinále neúspěšně usiloval ještě držitel divoké karty Petr Nouza, nad jehož síly byla nasazená dvojka Oleksij Krutych z Ukrajiny. Čeští teenageři Jakub Menšík a Jakub Nicod na závěr programu v deblovém čtvrtfinále neuspěli proti nasazeným jedničkám Andrewovi Paulsonovi a Rumunovi Victorovi Vladovi Corneaovi.

Menšík si v českém derby poradil s Rosolem
Vítězem atraktivního českého souboje na challengeru IBG Prague Open se stal šestnáctiletý Jakub Menšík (882.), který přehrál o jednadvacet let staršího krajana Lukáše Rosola (335.) v hodinu a půl dlouhém utkání 6:2 a 6:4.

Menšík se mohl spolehnout na svůj servis – nasázel osm es a odvrátil všechny tři brejkboly. Naopak Rosol doplatil na deset zahraných dvojchyb. Český teenager narazí ve čtvrtfinále na uruguayského kvalifikanta Martina Cuevase (415.), jenž na turnaji vyřadil už tři Čechy (Jiřího Jeníčka, Martina Krumicha a Marka Gengela).

„Nečekal jsem, že moje hra bude celou dobu tak konzistentní. Měl jsem minimální výkyvy, naopak soupeř mi místy pomohl dvojchybou nebo jinou chybou. Čtvrtfinále zní dobře, je to dobrý výsledek, ale práce ještě není hotová. Budu makat dále,“ uvedl Menšík.

Nouza nestačil na nasazenou dvojku
Cesta Petry Nouzy (630.) antukovým challengerem na pražských Spojích skončila v osmifinále, kde podlehl nasazené dvojce Oleksijovi Krutychovi z Ukrajiny (271.) po 73 minutách hry 3:6 a 4:6. Favorizovaný Krutych zaznamenal v obou setech po jednom úspěchu na returnu, sám nečelil ani jednomu brejkbolu.

„Chyběl mi trochu větší klid. Dnes jsem se nedokázal dostat do takovému rytmu, abych hrál svoji hru. Jsem zklamaný a na sebe hrozně naštvaný, nebylo to ode mě dobrý,“ řekl Nouza.

Gengel uhrál proti Cuevasovi jediný gem
Nepovedené vystoupení má za sebou šestadvacetiletý Marek Gengel (393.), jenž v osmifinále antukového IBG Prague Open prohrál s uruguayským kvalifikantem Martinem Cuevasem (415.) za pouhých 56 minut 0:6 a 1:6.

Český tenista získal jediný gem při svém podání za stavu 0:3 ve druhé sadě. Třicetiletý Cuevas sice napáchal hned sedm dvojchyb, nabídl však pouze jediný brejkbol, který odvrátil.

IBG Prague Open, Praha (muži, CZE, 32 160 EUR, antuka)
Osmifinále dvouhry
LUKÁŠ ROSOL (335.) – JAKUB MENŠÍK (882.) 2:6, 4:6
Martin Cuevas (URU, 415.) – MAREK GENGEL (393.) 6:0, 6:1
PETR NOUZA (630.) – Oleksij Krutych (UKR, 271.) 3:6, 4:6
Nicolas Moreno De Alboran (USA, 317.) – Raphael Collignon (BEL, 355.) 7:5, 5:7, 7:5

Čtvrtfinále čtyřhry
Andrejev (BUL), M. Dellien (BOL) – Copil, Jecan (oba ROU) 7:5, 2:6, 10:6
Karol (SVK), Sačko (UKR) – Drzewiecki (POL), Niklas-Salminen (FIN) 6:1, 6:3
M. Cuevas (URU), Menendez-Maceiras (ESP) – Fajzijev (UZB), Krutych (UKR) 5:7, 6:4, 10:7
Cornea (ROU), PAULSON – MENŠÍK, NICOD 7:6(5), 6:7(7), 10:5