Nová životní kapitola pro Kerberovou. Všichni mi budete chybět, vzkázala těhotná hvězda

- Marek Bartošík

Na grandslamovém US Open bude nakonec scházet také šampionka z roku 2016 Angelique Kerberová. V tomto případě je ale absence způsobena mimořádně šťastnou novinkou – bývalá světová jednička se totiž stane maminkou! „Opravdu jsem chtěla hrát na US Open, ale nakonec jsem se rozhodla, že soutěžit dva proti jedné by nebylo fér,“ originálně sdělila Kerberová.

Ještě v květnu si dokráčela na antuce ve Štrasburku pro svůj 14. titul na elitním okruhu, na přelomu června a července se probojovala do třetího kola Wimbledonu, kde v roce 2018 získala trofej. Čtyřiatřicetiletá Angelique Kerberová ale nyní raketu alespoň na nějaký čas odloží.

„V dalších měsících si dám pauzu od tenisového cestování po světě. Nicméně věřím, že to je kvůli tomu nejlepšímu možnému důvodu. Všichni mi budete chybět,“ uvedla na sociálních sítích vítězka tří grandslamových vavřínů, jíž aktuálně patří 52. místo v žebříčku WTA.

„Být profesionální sportovkyní je pro mě vším, ale za novou životní cestu jsem vděčná. Upřímně jsem nervózní a zároveň vzrušená. Děkuji všem za podporu – znamená to pro mě všechno,“ doplnila Kerberová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Angelique Kerber (@angie.kerber)