New York? Takový opak Přerova, usmívá se Nosková. A vyhlíží hvězdnou Bouchardovou

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Linda Nosková (87.) svou premiéru ve Flushing Meadows zvládla na jedničku. V prvním kole kvalifikace US Open porazila Polku Katarzynu Kawaovou (163.), a to za hodinu a devatenáct minut po setech 6:1 a 7:6(2). V následném exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět se rozpovídala nejen o svých pocitech z úvodního klání, ale také z města, které nikdy nespí – New Yorku.

Češka si utkání zkomplikovala ve druhé sadě, když po brejku na 3:2 své podání okamžitě ztratila. Naštěstí další zaváhání nepřišlo, sedmnáctiletá tenistka si pohlídala tiebreak a mohla se těšit z postupu do další fáze kvalifikace amerického grandslamu, ve které narazí na hvězdnou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou (-).

Finalistka Wimbledonu z roku 2014 se po více než roce vrátila na okruh WTA srpnovým zápasem na turnaji ve Vancouveru. Ten nezvládla, chuť si však napravila v kvalifikaci US Open, když v jejím úvodu vyřadila Japonku Juki Najtóovou.

Svou premiéru ve Flushing Meadows jste zvládla bez větších komplikací a zvítězila 6:1, 7:6(2). Jak jste utkání viděla?
Byl to dobrý zápas, hlavně tedy první set. V tom druhém přitvrdila, šel jí servis. Měla jsem šance, které jsem nevyužila. Kdybych vyhrála gem za stavu 3:2, podstatně bych si tím utkání usnadnila.

V areálu amerického grandslamu jste ještě nikdy předtím nebyla. Co na něj říkáte?
Obrovský, mé první kroky mířily hned na Arthur Ashe stadium. Nicméně jsem čekala, že to tu bude hezké. Samozřejmě čím déle tu budu hrát, tím lepší vzpomínky odtud budu mít.

Stejně tak jste poprvé v New Yorku. Uchvátil vás?
Už delší dobu jsem se sem chtěla podívat. Je to jedno z největších měst na světě, takový opak Přerova, kde jsem vyrůstala. Nezklamal mě, je skvělý.

Jak vypadala vaše příprava před US Open?
Byla jsem na stovce v Polsku, kde jsem uhrála jedno kolo. V tom druhém už to bylo i o fyzičce, moc jsem nemohla, a to i kvůli předchozímu turnaji v Praze (Nosková na Livesport Prague Open dokráčela do semifinále – pozn. red.). Poté jsem začala s kondicí a tréninkem, následně jsem měla zhruba pět dní volna. Před US Open jsem hrála přibližně deset dní doma na betonu.

S adaptací na tvrdý povrch jste tedy spokojená?
S betonem jsem se sžila už v Praze. Něco se mi změnilo v hlavě, hraju teď více uvolněně. Věřím si hned od začátku zápasů, nicméně až půjdu proti výrazně lepší soupeřce, bude to nejspíše jinak.

Ve 2. kole kvalifikace na vás čeká kanadská hvězdička Eugenie Bouchardová. Jak se vám bude do takového zápasu nastupovat?
Těším se, ale soupeřka jako soupeřka. Záleží jen na tom, abych předvedla svou hru.

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace žen
LINDA NOSKOVÁ (87.) – Katarzyna Kawaová (POL, 163.) 6:1, 7:6(2)