Cítím se stará, ale hrdá, napsala Kvitová. O svých šancích odmítla spekulovat

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová na turnaji WTA v Cincinnati dokázala poprvé v kariéře postoupit do finále. Tento úspěch si zajistila poté, co Madison Keysovou zdolala v sobotním semifinále 6:7, 6:4, 6:3. Pro českou hráčku se bude jednat o jubilejní čtyřicáté finále na okruhu WTA.

„Zítra si zahraju své čtyřicáté finále. Ano, cítím se kvůli tomu už stará, ale především hrdá,“ napsala na svých sociálních sítích Kvitová k úspěchu, kterého v sobotu na americkém turnaji dosáhla.

„Byla to neuvěřitelná bitva,“ řekla k souboji s Keysovou, kterou porazila popáté v kariéře. „Musím říct, že Madison odehrála skvělý zápas. Byl to jeden z těch skutečně náročných.“

V prvním setu Kvitová stáhla ztrátu 1:3 a dotáhla dějství až do tiebreaku. V něm byla Keysová nakonec šťastnější a srdnatě bojující Kvitovou udolala 8:6. Od druhého setu se ale dění na dvorci změnilo, Kvitové byl plný kurt a Keysová rázem netušila, co vymyslet.

Česká hráčka další dvě sady získala na svou stranu a na třetí pokus dokázala v Cincinnati vyhrát semifinálový zápas. V letech 2012 a 2018 se jí to nepovedlo.

„Do zápasu jsem šla s tím, že jsem tu ještě nikdy nebyla ve finále. Odehrála jsem spoustu finálových utkání, ale nikdy tady. Takže konečně je to tady!“ radovala se Kvitová, která přitom do Cincinnati nejela s velkými očekáváními. Naopak, po vyřazení v prvním kole turnaje v Torontu doufala, že odehraje alespoň nějaké zápasy.

„Na tenisu je výjimečné, že máte každý týden novou šanci. V Torontu jsem si říkala, že hraju vážně špatně. Nešlo mi bojovat, nemohla jsem najít rytmus... A najednou jsem ve finále,“ zářila Kvitová na tiskové konferenci.

Ve finále, které se odehraje ve 20 hodin středoevropského času, se střetne s Francouzkou Caroline Garcíaovou. Duel je podle sázkových kanceláří zcela vyrovnaný a otevřený. „Kdo ví, jak to v neděli dopadne, ale postup do finále je pro mě určitě velký pokrok,“ odmítla česká hráčka spekulovat, zda ve svém 40. finále dokáže vybojovat jubilejní 30. titul.