Nezastavitelná Brenda! Fruhvirtová ve finále nadělila dvakrát kanára a slaví třetí titul v řadě

- Petr Sumbal

Brenda Fruhvirtová suverénním způsobem ovládla finále turnaje ITF v maďarském Mogyoródu a slaví svůj pátý titul mezi ženami. Teprve patnáctiletá česká tenistka nedala v zápase o titul šanci o pět let starší Němce Luise Meyer Auf Der Heideové, jíž nadělila dva kanáry. Fruhvirtová zvítězila na třetím turnaji v řadě a její šňůra vyhraných utkání je aktuálně již na čísle patnáct.

Brenda Fruhvirtová je k nezastavení. Talentovaná Češka se letos zúčastnila devíti turnajů ITF a hned pět z nich dokázala vyhrát! Nejnovější trofej do sbírky přidala mladší ze sester Fruhvirtových v neděli, když ve finále turnaje v maďarském Mogyoródu suverénně porazila Luisu Meyer Auf Der Heideovou. Nebohé Němce Fruhvirtová nadělila dva kanáry.

Od začátku finálového utkání až do jeho konce, bylo zcela zjevné, kdo si jde pro titul. Fruhvirtová vyhrála 53 výměn, zatímco Meyer Auf Der Heideová jen 19. Češka sice nabídla své soupeřce tři brejkboly, všechny však dokázala odvrátit. Sama měla brejkových příležitostí dvanáct a polovinu z nich využila. Celé finále nakonec trvalo pouhých 57 minut.

Podobně hladce jako finálovým utkáním procházela česká tenistka také celým turnajem. V prvním kole porazila Francouzku Victorii Munteanovou (611.) 6:3, 6:1, v osmifinále povolila jen tři gemy (6:2, 6:1) Japonce Rině Saigoové (670.).

Pouze ve čtvrtfinále se Fruhvirtová mírně zapotila, když první set proti Argentince Julii Rierové (403.) vyhrála až v tiebreaku, nakonec však i tento duel vyhrála 7:6(6), 6:1. Semifinále už pak Češka opět zvládla velmi rychle, když nedala šanci Rumunce Miriam Bulgaruové (429.), jíž porazila 6:2, 6:1.

Za vítězství na maďarském turnaji kategorie ITF 25 si Fruhvirtová připíše 50 bodů a příští týden se ocitne na svém novém žebříčkovém maximu, měla by se pohybovat okolo 271. místa.