V Clevelandu bude hrát i Krejčíková! Od pořadatelů přijala divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Napravit nedávné neúspěchy se na generálce US Open v americkém Clevelandu pokusí bývalá světová dvojka Barbora Krejčíková. Česká tenistka přijala od pořadatelů tamního podniku kategorie WTA 250 divokou kartu a bude plnit roli nasazené jedničky.

Krejčíková po fantastické minulé sezoně a po velmi dobrém vstupu do letošního ročníku vynechala dlouhé tři měsíce, během nichž léčila své zranění. Tato dlouhá absence, spolu s herním a tréninkovým výpadkem, se na ní ovšem negativně podepsala.

Od svého návratu na kurty dokázala projít pouze do čtvrtfinále v Hamburku a třetího kola Wimbledonu. Na turnajích se jí ale spíš nedaří, připsala si osm porážek a pouze pět výher. Po vyřazení v osmifinále Livesport Prague Open se navíc na severoamerických dvorcích rovněž marně snaží najít ztracenou formu a v Torontu i Cincinnati vypadla hned v prvním kole.

Aby před US Open zkusila chytit herní tempo, přijala od pořadatelů turnaje v Clevelandu divokou kartu a do losu hlavní soutěže se dostala jako první nasazená. Hned v prvním kole ji ale čeká hodně nepříjemná soupeřka. Tou bude Anastasia Potapovová, finalistka pražského turnaje WTA, která Krejčíkovou porazila před měsícem v již zmíněném čtvrtfinále turnaje v Hamburku.

Krejčíková přijetím divoké karty v Clevelandu rozšířila řady českých tenistů, kteří se příští týden na generálkách pro US Open představí. Rovněž v Clevelandu bude startovat Kateřina Siniaková, na kterou čeká souboj se 44. hráčkou světa Šuaj Čang, která si tento týden v Cincinnati zahrála ve čtvrtfinále.

Slušný los má Tereza Martincová v kanadském Granby. Česká tenistka bude plnit roli osmé nasazené a zahraje si v úvodním kole s Francouzkou Océane Dodinovou, kterou už letos porazila. Stalo se tak na červnovém travnatém turnaji v Nottinghamu.

Na turnaji ATP ve Winston-Salemu se v generálce před newyorským grandslamem představí také Jiří Lehečka. Aktuální česká jednička si zahraje se 114. tenistou světa Peterem Gojowczykem z Německa. Pokud uspěje, narazí ve druhém kole na obhájce loňského titulu Ilju Ivašku, jenž má v úvodním kole volný los.