Světové pětce nadělila kanára! Kvitová v Cincinnati prošla už do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA v Cincinnati zatím vychází Petře Kvitové na jedničku. V osmifinále si poradila se světovou pětkou Ons Džabúrovou, kterou porazila za 108 minut po setech 6:1, 4:6, 6:0 a zahraje si druhé letošní čtvrtfinále na turnaji WTA 1000.

Dvaatřicetiletá Kvitová, která si zahrála na turnaji WTA 1000 ve čtvrtfinále už v Miami a nyní v Cincinnati tento úspěch zopakovala, se mezi nejlepší osmičku v této sezoně prokousala celkem počtvrté. Zatímco v Dubaji a Miami se přes čtvrtfinále nedostala, na travnaté akci v Eastbourne z toho byl nakonec titul.

Podobný scénář by se Kvitové zajisté líbil i v Cincinnati, kde zatím předvádí velmi solidní hru. Poznaly to nejen Jil Teichmannová a Sorana Cirsteaová, ale nyní i Džabúrová, která šla do utkání v roli mírné papírové favoritky. A to i přes nepříliš dobré výkony v posledních týdnech.

Jenže na kurtu dokázala vítězství na svou stranu překlopit Kvitová. Zkušená Češka napřed ovládla první set za pouhých 25 minut a následně ve druhé sadě smazala ztrátu 1:4 a srovnala na 4:4. V tu chvíli to vypadalo, že by mohla duel zakončit ve dvou setech.

To se nakonec nepovedlo, nedokázala totiž v dramatickém desátém gemu podržet servis a po šesti shodách povolila Džabúrové využít v pořadí třetí setbol.

Od úvodu rozhodujícího dějství se ovšem česká hráčka znovu vrátila k přesné strojové hře ze začátku duelu a nepovolila už africké soupeřce ve zbytku střetnutí ani jeden gem.

Po nadělení kanára světové pětce se nyní Kvitová může těšit na páteční čtvrtfinále. O postup mezi nejlepší čtyřku si zahraje s lepší z dvojice Veronika Kuděrmetovová (RUS) – Ajla Tomljanovicová (AUS).