Nadala nečekaná porážka nepřekvapila. Poukázal na čtyři přísady, které potřebuje k elixíru vítězství

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal se po zranění břišního svalu z Wimbledonu vrátil na kurty nečekanou porážkou s Bornou Čoričem. Se 152. hráčem světa prohrál ve třech setech 6:7(9), 6:4, 3:6. Co pro mnohé bylo šokujícím vyřazením, to Nadala zas tolik nepřekvapilo. Poukázal na to, že se nejspíš vrátil příliš brzy a teprve musí smíchat elixír vítězství, k němuž potřebuje čtyři důležité přísady.

Vyřazení Rafaela Nadala nebylo jediným překvapivým výsledkem během uplynulého dne v Cincinnati. Během černého dne favoritů vypadli například Casper Ruud či Paula Badosaová. Pro Nadala ale porážka s Čoričem až takovým šokem nebyla.

„Nehrál jsem svůj nejlepší tenis, to se někdy může stát. Vrátil jsem se z těžkého období, což je snadné přijmout, takže musím pogratulovat Bornovi, že hrál lépe,“ řekl Nadal na tiskové konferenci po prohře ve druhém kole amerického Masters.

„Bylo docela složité se s tímto zraněním popasovat. Poslední měsíc a půl to nebylo snadné,“ pokračoval Španěl, jenž připomněl trhlinu v břišním svalstvu, které jej připravilo o semifinále na Wimbledonu, do něhož nenastoupil. Po vleklých bolestech chodidla a únavové zlomenině žebra to je další šrám, s nímž musí Nadal v probíhající sezoně bojovat.

A podle španělského tenisty možná svůj návrat až příliš uspíšil. Chtěl totiž vyzkoušet, jak se bude cítit před grandslamovým US Open. „Jsem pozitivně naladěn a na tréninku se potřebuji dostat do grandslamového módu, díky kterému budu konkurenceschopný,“ podotkl a upřesnil čtyři přísady, které k elixíru vítězství potřebuje.

„Musím se zlepšit. Musím a potřebuji trénovat a také potřebuji lepší return. A potřebuji čas, to je fakt. Je evidentní, že jsem nebyl připraven vyhrát tento zápas,“ vrátil se k porážce s Čoričem.

Nadal bude na US Open, které startuje 29. srpna, útočit na třetí grandslamový titul v sezoně. Letos vyhrál vedle oblíbeného Roland Garros také Australian Open. K tomu si připsal tituly na Melbourne Summer Setu a v Acapulcu. Na turnaji v New Yorku se může rovněž prokousat do čela světového žebříčku.