Osmifinále volá! Nekompromisní Kvitová vyzrála na Cirsteaovou bez ztráty podání

- Marek Bartošík

Petra Kvitová (28.) si v jubilejním desátém vzájemném utkání proti Soraně Cirsteaové (40.) připsala šestou výhru. Zkušená Češka předvedla ve druhém kole tisícovky v americkém Cincinnati dominantní výkon a zvítězila za pouhých 65 minut 6:2 a 6:3. Kvitová odvrátila oba brejkboly soupeřky a sama uspěla třikrát na returnu, při vlastním servisu vyhrála hned 37 ze 49 fiftýnů.

Dosud čtyřikrát se na tvrdém povrchu střetly Petra Kvitová a Sorana Cirsteaová a ve všech případech byla šťastnější Rumunka (naposledy zvítězila v prvním kole letošního Australian Open dvakrát 6:2). Kvitová ale nyní na Western & Southern Open tuto nelichotivou sérii rázně utnula.

Na první brejk si diváci v Cincinnati počkali až do šesté hry, kdy se z úspěchu na returnu radovala Kvitová. Česká lvice v následující hře otočila při svém podání stav 15:40, když získala čtyři fiftýny v řadě. První sadu uzavřela dalším proměněným brejkbolem.

Ve druhém dějství favorizovaná Kvitová opět odskočila do vedení 4:2, tentokrát ale potvrdila brejk čistou hrou. Hned v osmém gemu se na returnu propracovala k mečbolu, který ještě nevyužila. To ji však vůbec nevykolejilo, jelikož vydařený zápas uzavřela čistou hrou při svém podání. Na mečbol trefila parádní forhendovou ránu po čáře.

Dvojnásobná turnajová semifinalistka Kvitová tak postoupila už pošesté do osmifinále Western & Southern Open. A vyrovnání loňského výsledku zabojuje proti světové pětce Ons Džabúrové z Tuniska.

Western & Southern Open, Cincinnati (ženy, USA, 2 527 250 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Sorana Cirsteaová (ROU, 40.) – PETRA KVITOVÁ (28.) 2:6, 3:6