VIDEO: Jako za starých časů! Sprinter Murray přechytračil útočícího Wawrinku

- Marek Bartošík

Souboj dvou tenisových legend v úvodním kole Masters v Cincinnati dopadl lépe pro Andyho Murrayho, jenž přetlačil po bezmála třech hodinách Stana Wawrinku 7:6(3), 5:7 a 7:5. Dvojnásobný turnajový šampion Murray předvedl na cestě za cennou výhrou nad dlouholetým rivalem také parádní vítězný bekhend, na který musel vynaložit veškeré své schopnosti.

Když se Andy Murray a Stan Wawrinka utkali naposledy, slavil výhru po jednoznačném průběhu na antukovém Roland Garros 2020 švýcarský tenista (6:1, 6:3, 6:2). Na rychlých betonových dvorcích v Cincinnati se však tentokrát konala velmi vyrovnaná bitva, jež opakovaně zvedala diváky ze sedadel.

Nejpohlednější moment zápasu mohli fanoušci sledovat na začátku druhého setu. Servírující Wawrinka zahrál zkraje výměny forhend do protipohybu a poté se vydal na síť, kde trefil bekhendovým volejem roh kurtu.

Nezmar Murray se ale nevzdal a kontroval slušným lobem. Sedmatřicetiletý Švýcar se pořádně opřel do smeče, kterou zamířil přímo do středu kurtu. O dva roky mladší Brit však našel i na tuto ránu odpověď. Wawrinka následně vytáhl z repertoáru perfektně umístěnou bekhendovou smeč a vyhnal svého soupeře až k postranní bariéře. Nicméně Murray byl i na tuto variantu připraven a jednoručným bekhendem zahrál krásný vítězný úder do odkryté části dvorce.