Halepová si podmanila bouřlivé Toronto a vrátila se po roce do TOP 10 žebříčku

- Filip Lefenda

Vítězkou ženské části National Bank Open se potřetí v kariéře stala Simona Halepová. Třicetiletá Rumunka po dvou triumfech z Montréalu (2016, 2018) poprvé zvítězila také v Torontu, kde na závěr přehrála po 2 hodinách a 16 minutách ve třech setech 6:3, 2:6 a 6:3 Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie.

Halepová vstoupila do zápasu rozpačitě. Hned v prvním gemu na podání vyrobila čtyři dvojchyby a rychle nabrala manko 0:3. Pak se ale rumunská favoritka nadechla k sérii šesti získaných her v řadě, čímž skóre úvodního dějství k radosti svých tradičně hlasitých příznivců otočila.

Také začátek druhého setu patřil Haddadové Maiaové. Ta tentokrát dvěma brejky odskočila do trháku 4:0, a na rozdíl od předešlé sady si vlastní servisy uhájila.

Rozhodnout tak musel až závěrečný set. V tom se prvního brejku zmocnila ve druhé hře Halepová. Levoruká Brazilka po maratonském gemu oplácela stejnou mincí, jenže poté ztratila Haddadová Maiaová servis znovu. A jelikož už další šance na příjmu nedostala, radovala se z titulu rodačka z Constanty.

„Proti Beatriz není nikdy snadné hrát. Před pár týdny mě porazila. Věděla jsem, že to bude výzva. Byla to bitva a jsem opravdu ráda, že jsem byla v klíčových okamžicích silnější hráčkou,“ hodnotila na tiskové konferenci Halepová.

Ta si rovněž pochvalovala, že se jí po dvou triumfech v Montréalu konečně podařilo uspět také v Torontu. „Opravdu jsem tu chtěla vyhrát. Žije zde mnoho krajanů, kteří mě vždy chodí podporovat,“ libovala si.

Pro bývalou světovou jedničku jde o celkově 24. singlovou trofej z elitního okruhu. Na akci kategorie WTA 1000 uspěla Halepová podeváté v kariéře. V novém vydání žebříčku se po více než roce znovu vrátila do elitní desítky – konkrétně na šestou pozici. 

„Být zpět v TOP 10 je velká věc. Byl to můj cíl ze začátku roku. Naplnila jsem ho, takže je to speciální okamžik. Užiji si ho a budu doufat, že se posunu ještě výše,“ dodala Halepová. Poražená finalistka Haddadová Maiaová vylepšila své osobní maximum na 16. pozici.

National Bank Open, Toronto (ženy, CAN, 2 697 250 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Beatriz Haddadová Maiaová (BRA, 24.) – Simona Halepová (ROU, 15.) 3:6, 6:2, 3:6