Bizarní situace v Montrealu. Tenisté si mezi kurty narušovali zápasy

- Jan Vojkůvka

Pokud má tenisový areál mnoho kurtů, může se stát leccos. K bizarní situaci došlo na turnaji Masters v Montréalu, kde si tenisté na kurtech číslo 5 a 9 vzájemně narušovali zápasy. Důvodem byl jeden zatoulaný tenisový míček.

Celou divočinu započala smeč na kurtu číslo 5, kde se v tu chvíli proháněli deblisté Santiago Gonzales, Andres Molteni, Juan-Sebastian Cabal a Robert Farah. Smečovaný míček se odrazil až na kurt číslo 9, kde tou dobou naopak zápolili Diego Schwartzman (na snímku) a Albert Ramos.

Tento míček dopadl na dvorec, kde zrovna probíhala důležitá výměna za stavu 6:4, 2:0 a 40:30 ve prospěch Ramose. Rozhodčí, jenž zpozoroval zatoulaný balonek, okamžitě výměnu přerušil a nechal ji opakovat – tím byl průběh gemu nakonec dost ovlivněn, jelikož Schwartzman nakonec srovnal na shodu a následně po boji získal rebrejk. Ramos sice nakonec utkání vyhrál 6:4, 6:2, ale v tu chvíli měl rozhodně ke smíchu daleko.

Španěl pochopitelně vrátil zatoulaný míček zpět na vedlejší kurt, kde ale v tu dobu měli zase deblisté rozehranou výměnu. A ta se musela rovněž opakovat, byť Cabal s Farahem už měli fiftýn v kapse.

Aby toho nebylo málo, a publikum na obou dvorcích to ocenilo hlasitým smíchem, měli aktéři na kurtu č. 5 dojem, že se nejedná o jejich míček, ale naopak o zatoulený z vedlejšího kurtu. A tak jej poslali kvapem zase zpátky...

To už musel zasáhnout umpirový rozhodčí na devítce, který dal hlasitě najevo, aby problémový tenisák skončil v jeho držení. A ukončil tím nezvyklou mezikurtovou partii.