Rozjetá Kubáňová slaví po týdnu další titul! Premiérovou trofej vybojovala Hindová

- Jan Vojkůvka

Druhé nasazené Denisa Hindová a Karolína Kubáňová (na snímku) si podmanily pětadvacítku v polské Radomi! Česká dvojice ve finále porazila turnajové trojky Funu Kozakiovou a Ilay Yorukovou jednoznačně 6:1, 6:2. Kubáňové se tím povedlo vybojovat během dvou týdnů už druhý titul.

Kubáňová, která už letos triumfovala po boku Anety Kučmové také na šedesátce v České Lípě, se minulý týden radovala spolu s Ivanou Šebestovou v rakouském Kottingbrunnu. Po rychlém přesunu do polské Radomi spojila síly s Denisou Hindovou a okamžitě z toho byla další trofej!

Češky na turnaji předváděly od úvodního kola výborné výkony. Během všech čtyř odehraných zápasů neztratily ani jeden set a „nejvíce se zapotily“ ve čtvrtfinále, v němž porazily rusko-polský pár Oljanovskou a Rogozinskou 6:2, 7:5.

V dalších kolech ztratily nanejvýš pět her a finále bylo z jejich strany nejsuverénnější. Japonsko-tureckou dvojici deklasovaly za 61 minut, odvrátily oba brejkboly a soupeřky obraly o servis hned čtyřikrát.

Jednadvacetiletá Kubáňová svým vítězstvím v Radomi oslavila zisk už osmého deblového titulu v kariéře. Nadále tak úspěšně pracuje na svém postavení v žebříčku čtyřhry. Za dva týdny, až si připíše 50 bodů za triumf v Radomi, by se měla poprvé v kariéře objevit ve čtvrté stovce světa.

O rok mladší Hindová se k profesionální trofeji probojovala vůbec poprvé v kariéře. Pro vítězku čtyř juniorských titulů (dvou ve dvouhře a dvou ve čtyřhře) se jedná o prozatím největší úspěch kariéry. V singlu jsou jejím maximem prozatím čtyři semifinále.


Galerie