Jeníček s Pátým vybojovali titul ve Frankfurtu

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF ve Frankfurtu se dočkal v sobotu českých šampionů. Titul ve čtyřhře vybojovali Jiří Jeníček (na snímku) a Daniel Pátý, kteří porazili německo-rakouskou dvojici Floriana Brosku a Gregora Ramskoglera 6:2, 3:6, 10:4. Zatímco Jeníček vybojoval po čtyřech letech svůj druhý titul, Pátý slaví svou premiérovou trofej.

Dvojice dvaadvacetiletých českých tenistů spolu na tenisové dvorce vyrazila vůbec poprvé a hned si dokázala podmanit celý turnaj. Na cestě do finále vyřadili Jeníček s Pátým (mimo jiné) také své krajany Jiřího Barnata a Vojtěcha Mareše.

Samotný finálový duel se zprvu vyvíjel pro české tenisty výtečně. V první sadě dokázali Jeníček s Pátým obrat své soupeře dvakrát o podání a sami na returnu odvrátili obě hrozby svých soupeřů.

Jak snadně mohl vypadat první set, o to náročnější byla sada druhá. Čechům se nepovedlo navázat na dobrý výkon na returnu, žádný brejk nevybojovali a naopak v šesté hře přišli o podání, kvůli čemuž nakonec o osudu utkání musel rozhodnout supertiebreak. V něm už ale Jeníček s Pátým nezaváhali. Čtyřmi body v řadě se prodrali do vedení 5:2 a svůj náskok následně nejen udržovali, ale dokázali ještě navýšit.

Pro Jeníčka se jedná o druhý profesionální titul v kariéře. Ten první vybojoval po boku Vojtěcha Vlkovského v roce 2018. Pátý triumfoval mezi profesionály poprvé.