Pardubická juniorka: Bartoň a Valentová se stali šampiony letošního ročníku

- Redakce, Jan Kousal

Republikové mistrovství kategorie staršího dorostu vyvrcholilo v pátek finálovými zápasy dvouhry. Dívčí vítězkou republikového šampionátu kategorie staršího dorostu se stala Tereza Valentová. V souboji dvou nejvýše nasazených tenistek přehrála 6:1 a 6:4 Magdalénu Smékalovou. Titul z Pardubické juniorky mezi chlapci vybojoval Hynek Bartoň, který porazil ve dvou setech šampiona ze čtyřhry Jakuba Nicoda.

Bartoň oplatil Nicodovi deblovou porážku
Šampionem letošní Pardubické juniorky mezi chlapci se stal Hynek Bartoň. Ve finále se mu povedlo za 98 minut porazit Jakuba Nicoda 7:5, 6:2. Bartoňovi se tím povedlo oplatit svému soupeři porážku ze čtvrtečního finále čtyřhry, v němž naopak slavil Nicod.

V singlovém finále se jako klíčová ukázala úspěšnost při proměňování brejkbolů, jelikož Bartoň dokázal využít hned pět ze sedmi příležitostí na returnu, zatímco Nicod využil jen dva brejkboly ze šesti vypracovaných.

Valentová vyhrála Pardubickou juniorku
Vítězkou letošního ročníku Pardubické juniorky se stala patnáctiletá Tereza Valentová. Ve finále republikového mistrovství kategorie staršího dorostu přehrála za 64 minut 6:1 a 6:4 o rok starší Magdalénu Smékalovou.

Favorizovaná Valentová vstoupila do souboje dvou nejvýše nasazených aktérek ziskem čtyř gemů v řadě a nakonec v úvodní sadě povolila krajance jedinou hru. Druhý set už nabídl dramatičtější podívanou. Smékalová se v něm dvěma brejky dostala do úniku 3:0, jenže Valentová rychle otočila na 4:3. Za stavu 5:4 pak ukončila střetnutí na příjmu čistou hrou a svým celkově šestým brejkem.

Finále chlapecké dvouhry
Jakub Nicod – Hynek Bartoň 5:7, 2:6

Finále dívčí dvouhry
Tereza Valentová – Magdaléna Smékalová 6:1, 6:4

Více informací o Pardubické juniorce, včetně živého skóre a video přenosů, naleznete na webu turnaje


Galerie