Pardubická juniorka: Nicod zvládl dvojboj. Valentová povolila Forejtkové jen tři gemy

- Redakce, Jan Kousal

V pořadí 95. ročník prestižní Pardubické juniorky nabídl ve čtvrtek kompletní semifinále dvouhry a finále čtyřhry. Nejvýše nasazený Jakub Nicod vyzrál zkraje programu na Maxima Mrvu. Druhým finalistou turnaje chlapců se stal Hynek Bartoň, který potvrdil roli favorita proti Patrikovi Homolovi. Nasazená jednička Tereza Valentová si bez potíží poradila s teprve třináctiletou Eliškou Forejtkovou. Magdaléna Smékalová ve druhém dívčím semifinále porazila Nelu Charvátovou. Z deblového titulu mezi dívkami se radují Katrin Pávková a Nela Jandová, v chlapecké čtyřhře triumfovali Jakub Nicod a Matthew William Donald.

Nicod a Bartoň v semifinále nezaváhali
Turnajová jednička Jakub Nicod splnil papírové předpoklady a postoupil do finále Pardubické juniorky. Osmnáctiletý tenista přehrál ve čtvrtečním duelu na centrálním dvorci o tři roky mladšího vyzyvatele Maxima Mrvu po hodině a čtvrt 7:5 a 6:2.

Utkání bylo vyrovnané až do dvanáctého gemu, v němž Nicod po dlouhé přetahované poprvé prolomil podání Mrvy a získal tím první set. V jednoznačnějším druhém dějství přidal na své konto další dva úspěchy na returnu.

Soupeřem Nicoda v pátečním finále bude druhý nasazený Hynek Bartoň, jenž porazil na kurtu číslo 7 v souboji dvou osmnáctiletých hráčů Patrika Homolu po hodině a 22 minutách 6:4 a 6:2.

Tenisté si v obou setech na úvod vyměnili podání. Poté už však sbíral úspěchy na returnu pouze Bartoň. Sám naopak na svém servisu dominoval, k postupu si celkově pomohl pěti esy.

Valentová nedala šanci Forejtkové, ve finále je i Smékalová
Nejvýše nasazená účastnice turnaje Tereza Valentová přehrála v semifinále třináctiletou Elišku Forejtkovou po necelé hodině 6:1 a 6:2. Patnáctiletá Valentová měla utkání zcela pod kontrolou, své vítězství ozdobila hned pěti využitými brejkboly.

Druhou finalistkou dívčí dvouhry se stala šestnáctiletá Magdaléna Smékalová, jež vyzrála po setech 6:4 a 6:2 na taktéž šestnáctiletou Nelu Charvátovou. Smékalová v prvním setu nejprve prohrávala 0:2 a 1:3, poté neudržela vedení 4:3 s brejkem, poslední dva gemy úvodní sady ale získala na svou stranu. Ve druhém setu už si vlastní podání střežila, úspěch jí zajistily brejky ze třetí a sedmé hry.

Pávková s Jandovou opanovaly soutěž čtyřhry
Naprosto dominantní výkon předvedly ve finále dívčí čtyřhry Katrin Pávková a Nela Jandová, které si poradily s dvojicí Valerie Huťková, Vendula Valdmannová po pouhých 49 minutách 6:1 a 6:0. Nasazené dvojky neztratily při svém tažení za titulem ani set, všechny čtyři zápasy ovládly poměrem 2:0 na sety.

Nicod a Donald si dokráčeli pro titul ze čtyřhry
Jakub Nicod se po výhře v semifinále dvouhry mohl radovat z úspěchu také ve finále čtyřhry, kde spolu s parťákem Matthewem Williamem Donaldem vyřídili po necelé hodině duo Hynek Bartoň, Maxim Mrva po setech 6:2 a 6:2.

Nasazené jedničky Nicod s Donaldem proměnili hned čtyři brejkboly a sami nepřišli o podání ani jednou. K titulu dokráčeli stylově bez ztráty setu.

Semifinále chlapecké dvouhry
Jakub Nicod – Maxim Mrva 7:5, 6:2
Patrik Homola – Hynek Bartoň 4:6, 2:6

Semifinále dívčí dvouhry
Tereza Valentová – Eliška Forejtková 6:1, 6:2
Nela Charvátová – Magdaléna Smékalová 4:6, 2:6

Finále chlapecké čtyřhry
M. W. Donald, Nicod – Bartoň, Mrva 6:2, 6:2

Finále dívčí čtyřhry
Huťková, Valdmannová – Pávková, Jandová 1:6, 0:6

Více informací o Pardubické juniorce naleznete na webových stránkách turnaje.