Konec půstu! Siniaková slaví první singlovou trofej po pěti letech

- Marek Bartošík

Po čtyřech deblových trofejích se Kateřina Siniaková (80.) může radovat také z prvního letošního triumfu ve dvouhře. Šestadvacetiletá česká tenistka opanovala turnaj ITF s dotací 100 tisíc dolarů v polském městě Grodzisk Mazowiecki, když ve finále přehrála domácí nasazenou jedničku Magdu Linetteovou (66.) za hodinu a 22 minut 6:4 a 6:1. Siniaková získala jubilejní desátý singlový titul ve své kariéře, z toho osmý na okruhu ITF.

Od vítězství na podniku WTA v Bastadu koncem července 2017 čekala Kateřina Siniaková na další turnajový vavřín ze dvouhry. Dlouholetá členka elitní stovky se dočkala tento týden na stotisícové akci v Polsku, kde uspěla z pozice třetí nasazené.

Siniaková bojovala o singlový titul naposledy loni na trávě v Bad Homburgu, tehdy ve finále klání kategorie WTA 250 prohrála s Němkou Angelique Kerberovou. Tentokrát už ale poslední krok zvládla a na tvrdém povrchu ve městě Grodzisk Mazowiecki porazila domácí hvězdu Magdu Linetteovou ve dvou setech.

Česká tenistka, jež ztratila za celý týden jediný set, se v nedělním finále prezentovala velmi dobrým výkonem na podání, o které přišla pouze jednou (v prvním setu za příznivého stavu 3:2). Další úspěch na returnu z devátého gemu jí však zajistil zisk první sady. Ve druhém dějství si Linetteová na úvod podržela servis, posléze ale Siniaková zaznamenala sérii šesti gemů, kterou celé utkání zakončila.

Turnajová šampionka vybojovala porci 140 bodů do žebříčku WTA, kde se v novém vydání posune z 80. na 66. místo. Po řadě odečtů přitom figurovala ještě předminulý týden až na 96. pozici. Jejím kariérním maximem zůstane 31. příčka z roku 2018.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

W100 Grodzisk Mazowiecki (ženy, POL, 100 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Magda Linetteová (POL, 66.) [1] – KATEŘINA SINIAKOVÁ (80.) [3] 4:6, 1:6