České finále v Kottingbrunnu ovládly Kubáňová s Šebestovou

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF v rakouském Kottingbrunnu se v sobotu dočkal ryze českého finále. Vítězství a zisk titulu slaví Karolína Kubáňová a Ivana Šebestová (na snímku), které dokázaly potvrdit role favoritek. Turnajové trojky porazily za pouhých 58 minut své krajanky Lindu Ševčíkovou a Karolínu Vlčkovou 6:4, 6:0.

Jednadvacetileté Kubáňová s Šebestovou vybojovaly v Rakousku svůj první společný turnajový titul a potvrdily, že se jim při společné souhře velmi daří. Už v červenci měly totiž na dosah triumf, když na premiérovém společném turnaji v německém Aschaffenburgu dokráčely do finále.

Tentokrát je v Kottingbrunnu už nikdo nezastavil, přestože v semifinále vyhrály v dramatické koncovce nad Desaiovou a Fiquetovou 11:9 v supertiebreaku. Ve finále si však předchozí útrapy vynahradily, když své krajanky porazily bez ztráty servisu.

Vlčková se Ševčíkovou měly své šance, vypracovaly si v celkem čtyři brejkboly. Tolik kýžený brejk, kterým by mohly nějakým způsobem změnit průběh zápasu, však nevybojovaly.

Karolína Kubáňová i Ivana Šebestová si vítězstvím zajistily shodně už druhý letošní titul. Šebestová v této sezoně triumfovala jednou v Šarm aš-Šajchu, což byl její vůbec první profesionální titul. Kubáňová dokonce zvítězila spolu s Anetou Kučmovou na šedesátce v České Lípě a nyní v Kottingbrunnu si připsala už sedmou deblovou trofej v kariéře.