Plíšková se v San José neprosadí. S Anisimovovou neudržela vedení a končí v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Turnaj v americkém San José končí pro Karolínu Plíškovou v osmifinále. Česká tenistka poprvé po čtyřech výhrách prohrála s domácí Amandou Anisimovovou (na snímku). Osmá nasazená tenistka turnaje Mubadala Silicon Valley Classic s americkou soupeřkou padla 6:3, 5:7, 1:6.

Plíšková měla zápas skvěle rozehraný, za stavu 6:3, 3:2 šla na servis, druhý brejk v duelu však nepotvrdila a o podání přišla čistou hrou. Její hra začala v tu chvíli dostávat trhliny a naděje na postup do čtvrtfinále se jí začaly rozplývat.

V sedmé hře jí nevyšel rebrejk a v závěru sady podruhé ztratila servis. Závěrečná sada už byla v jednoznačné režii mladé Američanky, která od stavu 1:1 vyhrála pět gemů v řadě.

„V prvním a druhém setu jsem byla hodně nervózní. Posledních pár dní jsem prožívala hodně úzkosti a myslím, že se to v zápase projevilo. Dokázala jsem to ale setřást a najít svou hru. Jsem ráda, že jsem to dokázala otočit, protože před rokem si nemyslím, že by se mi to povedlo,“ měla radost Anisimovová, která vyhrála už 31. zápas v sezoně.

Plíšková, která naopak v San José vybojovala v úvodním kole vůbec první výhru na tvrdém povrchu v této sezoně, se nyní přesune do Toronta, kde bude pokračovat její příprava na US Open.