Další velký úspěch! České juniorky ovládly mistrovství Evropy do 16 let

- Redakce

Český juniorský tenis zažívá další velký úspěch. Dívčí reprezentace pod vedením zkušeného kapitána Davida Škocha ovládla v Mariánských Lázních mistrovství Evropy do 16 let, když si ve středečním finále poradila s týmem Srbska 2:1 na zápasy.

České tenistky v sestavě Tereza Valentová, Lucie Urbanová a Magdaléna Smékalová si v pondělním čtvrtfinále nejprve poradily s Polskem 3:0 na zápasy, o den později přehrály Španělky 2:1 na utkání (rozhodnuto bylo už po dvouhrách, do čtyřhry Češky nenastoupily). Ve středečním boji o titul otočily duel se Srbkami, které udolaly 2:1 na zápasy. O vítězné body se ve dvouhře postarala Tereza Valentová a v závěrečném deblu duo Valentová, Urbanová.

„Je to další obrovský úspěch českého tenisu, když po týmu 14letých hráček kapitánky Petry Cetkovské jsme získali další evropský titul v kategorii juniorek. Děvčata potvrdila, že naše juniorky jasně dominují Evropě. Na prvních sedmi místech evropského žebříčku totiž figuruje pět Češek,“ zářil spokojeností prezident Českého tenisového svazu a Tennis Europe Ivo Kaderka, který v Mariánských Lázních osobně předával ocenění vítězkám.

České juniorky po vítězném evropském šampionátu budou první listopadový týden v turecké Antalyi obhajovat loňský světový titul, o který se zasloužilo trio Sára Bejlek, Nikola Bartůňková a Brenda Fruhvirtová.

Konečné pořadí
1. Česká republika
2. Srbsko
3. Německo
4. Španělsko
5. Nizozemsko
6. Bulharsko
7. Polsko
8. Řecko