Po titulu krátký odpočinek. Bouzková se ve Washingtonu nepředstaví

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Marie Bouzková, která dosáhla minulý týden největšího úspěchu v kariéře a vybojovala premiérový titul na okruhu WTA, upravila svůj kalendář. Tento týden měla startovat ve Washingtonu, po úspěchu na Livesport Prague Open se však rozhodla ze Citi Open odhlásit.

Bouzková, která titulem v Praze vyrovnala své kariérní maximum ve světovém žebříčku a poskočila na 46. místo, měla tento týden zahájit americkou tour na turnaji ve Washingtonu. V úvodním kole si měla zahrát proti druhé nasazené Emmě Raducanuové, která dlouhodobě herně tápe.

Místo toho se však Bouzková rozhodla, že než absolvovat hektickou cestu z Prahy do Washingtonu a naskočit do turnaje bez pořádné aklimatizace, vezme si krátké volno a připraví se na další turnaje. Vzhledem k tomu, že US Open Series s vrcholem na newyorském grandslamu je teprve na začátku, jedná se o rozumný krok.

Českou tenistku čeká v dalších týdnech náročný program. Na turnaji WTA 1000 v Torontu bude muset nejspíš naskočit do kvalifikace, jelikož její žebříčkové postavení v době přihlášení na hlavní soutěž nestačilo. Obdobný scénář jí přitom čeká také v americkém Cincinnati, dalším velkém turnaji na severoamerickém kontinentu.

Následně si vezme týden volna a zahájí přípravu na US Open, které bude startovat 29. srpna. Bouzková by v New Yorku ráda navázala na své životní výkony z Wimbledonu, na kterém se jí povedlo postoupit až do čtvrtfinále.