Druhý společný titul! Kyrgios s Kokkinakisem zase úřadovali

- Michal Hladký

Extravagantní duo Thanasi Kokkinakis, Nick Kyrgios znova řádilo. Australané si na turnaji kategorie ATP Tour 250 v americké Atlantě dokráčeli pro druhý společný titul, když ve finále porazili své krajany Jasona Kublera s Johnem Peersem za hodinu a 34 minut po setech 7:6(4), 7:5.

Úvodní sada australského derby nenabídla ani jeden brejkbol. Rozhodnout tedy musel tiebreak, ve kterém si Kokkinakis s Kyrgiosem utvořili náskok 4:0. O ten vzápětí přišli, z nevyužité příležitosti se ale nesesypali a ovládli tři výměny po sobě.

Ve druhém setu prokázali vítězové letošní Australian Open pevné nervy. Jason Kubler s Johnem Peersem měli k dispozici hned čtyři brejkboly, jenomže ani jeden z nich neproměnili.

Dvojice s řeckými kořeny měla první šanci k ukončení duelu za stavu 5:4, úvodní mečbol však jejich soupeři odvrátili. Situace se opakovala o dva gemy později, přičemž tentokrát už Thanasi Kokkinakis a Nick Kyrgios uspěli a mohli oslavit zisk svého druhého společného titulu.

Australští showmani letos odehráli patnáct duelů na tvrdém povrchu, prohráli pak jen dva z nich. V deblovém žebříčku ATP se oba tenisté nachází v nejlepší třicítce a lze očekávat, že na nadcházejícím US Open budou patřit mezi černé koně turnaje.

Nyní se cesty Kyrgiose s Kokkinakisem na chvíli rozdělí. Nick se přesouvá na podnik do Washingtonu D.C., Thanasi pak do mexického Los Cabos.

Atlanta Open (muži, USA, 708 530 USD, tvrdý povrch)
Finále: Kyrgios, Kokkinakis (oba AUS) – Kubler, Peers (oba AUS) 7:6(4), 7:5
Semifinále: Kyrgios, Kokkinakis (oba AUS) – Rajeev, Sock (oba USA) 6:4, 6:7(7), 10:2
Čtvrtfinále: Kyrgios, Kokkinakis (oba AUS) – Escobar (ECU), Reese (USA) 6:4, 7:6(3)
Osmifinále: Kyrgios, Kokkinakis (oba AUS) – Mahut, Roger-Vasselin (oba FRA) 7:6(8), 6:3