Přijďte podpořit české naděje! V Prostějově se opět uskuteční MS do 14 let

- Marek Bartošík

Už po třiadvacáté v řadě se bude v areálu TK Prostějov konat Mistrovství světa družstev chlapců a dívek do 14 let pod hlavičkou ITF. V termínu 1. až 6. srpna se o prestižní prvenství utká celkem 16 dívčích a stejný počet chlapeckých reprezentací. Chybět nebudou ani domácí výběry pod kapitánským vedením Jiřího Kulicha a Petry Cetkovské.

Celkově se bude jednat už o 31. ročník prestižní akce, které se v minulosti zúčastnili třeba Novak Djokovič, Rafael Nadal, Tomáš Berdych, Lucie Šafářová či Justine Heninová. Letos bude mít zastoupení celkem 26 národů.

„Když se blíží čas juniorského mistrovství světa družstev, mám pocit, že ta nádherná přehlídka tenisových talentů k nám už prostě patří. Zvykli jsme si na ni a bereme tuhle skutečnost jako projev důvěry ITF,“ řekla ředitelka šampionátu Petra Černošková.

„Třiadvacet let na jednom místě – legendární číslo, které nikdo nikdy nepřekoná! Je dobré a rozhodně prospěšné vážit si tradic a pečovat o ně. Buďme hrdí na to, že se nikde jinde na světě nehrálo déle,“ uvedl prezident ČTS a Tennis Europe Ivo Kaderka.

Čeští chlapci se představí v sestavě Filip Košárko, Jan Raštica (oba TK Prostějov) a David Brückner (I. ČLTK Praha) pod vedením kapitána Jiřího Kulicha. V nominaci dívčího výběru se nacházejí Alena Kovačková, Laura Samsonová (obě TK Sparta Praha) a Eliška Forejtková (TK Slavia Plzeň), radit jim bude kapitánka Petra Cetkovská.

Turnaj začne v pondělí 1. srpna a vyvrcholí finálovými zápasy v sobotu 6. srpna, hrát se bude vždy od 10 hodin. Vstup je po celou dobu konání akce zdarma.

Účastnické týmy
Chlapci: Argentina, Bulharsko, ČR, Ekvádor, Itálie, Japonsko, JAR, Kazachstán, Kolumbie, Jižní Korea, Maroko, Mexiko, Německo, Slovinsko, Švýcarsko, USA

Dívky: Argentina, Austrálie, Brazílie, ČR, Egypt, Indie, Japonsko, Kanada, Jižní Korea, Lotyšsko, Německo, Slovensko, Srbsko, Tunisko, USA, Velká Británie