Muchová se na Livesport Prague Open nepředstaví. Zastavila ji nemoc

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová se na domácím turnaji WTA v areálu pražské Sparty nepředstaví. Start na Livesport Prague Open jí znemožnila nemoc, kvůli které se z hlavní soutěže v neděli odhlásila. V úvodním kole měla hrát proti své krajance a divoké kartě Lucii Havlíčkové.

Muchová, která letos zmeškala začátek sezony a na kurty se dostala až v březnu v Miami, se chtěla v Praze odpíchnout ke světlejším zítřkům a započít svou cestu zpět do první stovky světa. Ke startu na Livesport Prague Open využila svůj chráněný žebříček a nemusela absolvovat kvalifikaci.

V prvním kole si měla zahrát s vítězkou juniorky na Roland Garros Lucií Havlíčkovou. Do duelu, v němž měla být výraznou favoritkou, však nakonec nenastoupí.

Účast v hlavní soutěži jí znemožnila nemoc, kvůli které se v neděli z hlavní soutěže odhlásila. Nebude tak moci usilovat o zopakování finálové účasti z roku 2019, kdy v souboji o titul podlehla Švýcarce Jil Belen Teichmannové.

Lucie Havlíčková si tak bude muset zahrát s náhradnicí, kterou bude nakonec úspěšná česká kvalifikantka Barbora Palicová.