ITS Cup Olomouc: Senzační Sára Bejlek po roce opět slaví titul!

- Redakce

Sáře Bejlek to v Olomouci očividně svědčí. V loňském roce zde získala svůj první titul seniorské kariéry a letos úspěšně zvládla jeho obhajobu! V dnešním finálovém utkání turnaje s dotací 60 tisíc amerických dolarů mladá Češka porazila makedonskou tenistku Linu Gjorčeskou po setech 6:2, 7:6(0).

Finálové utkání olomouckého ITS Cupu zvládla Bejlek za hodinu a 11 minut. První sada nabídla vcelku jednoznačný průběh, až na dva odvrácené brejkboly hned v prvním gemu neměla Bejlek při svém podání žádný větší problém. Gjorčeská naopak ztratila svůj servis hned dvakrát, a Češka tak první set vyhrála poměrem 6:2.

Druhý set byl mnohem napínavější. První čtyři gemy patřily vždy tenistce na returnu, následně se sice Bejlek dostala do vedení 4:2, ovšem náskok neudržela a brzy se naopak musela sama strachovat o svůj osud ve druhém setu, jelikož Gjorčeská měla možnost za stavu 6:5 sadu doservírovat. To se jí však nepovedlo, takže se ke slovu dostal tiebreak.

Ten už byl v jednoznačné režii české tenistky. Bejlek v ní nedarovala své soupeřce jediný bod, a brzy tak mohla začít slavit již čtvrtý titul své kariéry.

„Jsem ráda, že jsem to dokázala a že jsem ukázala kvalitu, kterou mám. V poslední době se mi daří, mám formu a věřím si, což je to nejdůležitější, abych předvedla dobré výkony,“ prohlásila Bejlek spokojeně po finálovém utkání.

„Dostala jsem se do kvalifikace na US Open, takže se teď budu připravovat na betonu a poletíme do Ameriky,“ prozradila vítězka olomouckého ITS Cupu své nejbližší tenisové plány.

Na cestě do finále olomouckého antukového ITS Cupu ztratila Bejlek ve čtyřech zápasech jen jeden set, a to hned na úvod proti Turkyni Cagle Buyukakcayové (302.), kterou však nakonec porazila 4:6, 6:1, 6:1. Od té doby se jednalo v podání Bejlek o naprosto suverénní jízdu a v dalších třech zápasech na turnaji již žádná další soupeřka nedokázala české tenistce vzít více než pět gemů.

V osmifinále si 181. tenistka světa poradila 6:2, 6:1 se Slovenkou Eszter Mériovou (773.), nezdržela se ani ve čtvrtfinále, ve kterém jasně přehrála japonskou tenistku Kurumi Naraovou (237.) 6:3, 6:2. A naprosto totožný výsledek zaznamenala také ve včerejším semifinále proti Sadě Nahimanaové (315.) z Burundi, ve kterém si pochvalovala zejména svůj dobře fungující servis.

Finále dvouhry
SÁRA BEJLEK (181.) – Lina Gjorčeská (MKD, 272.) 6:2, 7:6(0)


Galerie