Livesport Prague Open: Los určil domácí derby i soupeřky pro další čtyři Češky

- Jan Vojkůvka

Sobotní los hlavní soutěže Livesport Prague Open se nakonec týkal šesti domácích tenistek. V areálu pražské Sparty se totiž kvůli bolestem levé ruky nakonec nepředstaví Petra Kvitová. K vidění bude tuzemské derby mezi Karolínou Muchovou a Lucií Havlíčkovou, svůj los se dozvěděly také obhájkyně titulu Barbora Krejčíková, loňská finalistka Tereza Martincová, Marie Bouzková a Linda Nosková.

Losování hlavní soutěže se zhostila Nikola Kartusová, dcera Aleše Kartuse, trenéra Barbory Krejčíkové. Ta určila, že už v prvním kole dojde k pikantnímu souboji mezi Karolínou Muchovou a Lucií Havlíčkovou. Vítězka tohoto zápasu narazí v osmifinále buď na nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou, nebo na Gruzínku Jekatěrinu Gorgodzeovou.

Roli nasazené dvojky bude v Praze plnit loňská šampionka Barbora Krejčíková. V úvodním kole narazí na Rusku Annu Blinkovovou, které patří až 141. místo na žebříčku WTA. V dalším kole by mohla číhat Rumunka Mihaela Buzarnescuová.

Soupeřku z druhé stovky žebříčku do prvního kola získala i loňská finalistka Tereza Martincová. Svou pouť za obhajobou jednoho z nejlepších výsledků kariéry započne soubojem s Francouzkou Chloé Paquetovou. V případě úspěchu si v osmifinále zahraje s vítězkou zápasu mezi Soranou Cirsteaovou a jednou z kvalifikantek.

Další dvě české hráčky, jmenovitě Marie Bouzková a Linda Nosková, se své sokyně pro úvodní kolo teprve dozví. Zahrají si totiž proti úspěšným kvalifikantkám, případně některé šťastné poražené z finálového kola kvalifikačních bojů.

V hlavní soutěži se nakonec nepředstaví Petra Kvitová ani Belinda Bencicová. Obě se ještě před samotným losem z pražského turnaje odhlásily.

„Petra zkusila dnes dopoledne trénink. Při servisu ji ale bolesti levé ruky limitují tak, že na turnaji bohužel nemůže nastoupit, a proto se na poslední chvíli odhlásila,“ uvedl mluvčí turnaje Karel Tejkal.

Hlavní soutěž odstartuje v pondělí. Šampionka Livesport Prague Open obdrží vedle 33 200 amerických dolarů také 280 bodů do žebříčku WTA. Na poraženou finalistku pak čeká 180 bodů a šek v hodnotě 19 750 dolarů.

Los Livesport Prague Open
Anett Kontaveitová (EST, 2.) – Jekatěrine Gorgodzeová (GEO, 115.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (164.) – LUCIE HAVLÍČKOVÁ (763.)
Vitalia Djatčenková (116.) – Lin Ču (CHN, 105.)
Sin-jü Wang (CHN, 80.) – Anastasia Potapovová (63.)

Elise Mertensová (BEL, 30.) – Magda Linetteová (POL, 66.)
Darja Snigurová (UKR, 128.) – Viktorija Tomovová (BUL, 113.)
Lucia Bronzettiová (ITA, 78.) – Rebecca Petersonová (SWE, 93.)
Kvalifikantka / šťastná poražená – Alison van Uytvancková (BEL, 40.)

MARIE BOUZKOVÁ (64.) – Kvalifikantka / šťastná poražená
Ylena In-Albonová (SUI, 124.) – Kvalifikantka / šťastná poražená
TEREZA MARTINCOVÁ (71.) – Chloé Paquetová (FRA, 103.)
Kvalifikantka / šťastná poražená – Sorana Cirsteaová (ROU, 33.)

Alizé Cornetová (FRA, 37.) – Kvalifikantka / šťastná poražená
Kvalifikantka / šťastná poražená – LINDA NOSKOVÁ (114.)
Mihaela Buzarnescuová (ROU, 135.) – Kvalifikantka / šťastná poražená
Anna Blinkovová (141.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (19.)