ITS Cup Olomouc: Šestnáctiletá Bejlek si po roce opět zahraje finále

- Redakce

Antukový turnaj ITS Cup v Olomouci, který se pyšní dotací 60 tisíc amerických dolarů, měl na programu předposlední hrací den. Obhájkyně titulu Sára Bejlek nenašla přemožitelku ani v letošním semifinále, Burunďance Sadě Nahimanaové povolila jen pět gemů a suverénně postoupila do finále. Makedonka Lina Gjorčeská ve druhém semifinále udolala Rusku startující pod neutrální vlajkou Darju Astachovovou.

Bejlek si v Olomouci zahraje finále
Sára Bejlek (181.) za pouhou hodinu a 13 minut porazila v semifinále olomouckého ITF turnaje po setech 6:3, 6:2 Sadu Nahimanaovou (315.) z Burundi a zítra si tak zahraje finále. Semifinálové utkání měla česká tenistka od začátku pod kontrolou, v obou sadách sebrala své soupeřce dvakrát podání a sama o něj přišla jen jednou ve třetím gemu prvního setu. Od té doby už však žádný další brejkbol Nahimanaové nenabídla a přesvědčivě si došla pro vítězství.

„Rozhodující bylo, že jsem byla pozitivní po celý čas zápasu a nenechala se vykolejit dobrými míči soupeřky. To bylo hodně důležité,“ sdělila Bejlek své první dojmy z povedeného utkání. „V začátcích setů jsme se tahaly, ale pak jsem jí vždycky odskočila,“ dodala ještě obhájkyně titulu olomouckého ITF turnaje, která se utká v nedělním finále s Makedonkou Linou Gjorčeskou (272.).

Semifinále dvouhry
Sada Nahimanaová (BDI, 315.) – SÁRA BEJLEK (181.) 3:6, 2:6
Lina Gjorčeská (MKD, 272.) – Darja Astachovová (275.) 6:2, 3:6, 6:3

Finále čtyřhry
Gatto-Monticoneová (ITA), Nahimanaová (BDI) – Ghioroaieová, Simionová (obě ROU) 6:1, 1:6, 10:5