Venus ještě nekončí! Dvaačtyřicetiletá hvězda se objeví na severoamerických turnajích

- Marek Bartošík

Legendární Američanka Venus Williamsová se po necelém roce představí na turnaji ve dvouhře. Někdejší světová jednička, která v červnu oslavila 42. narozeniny, se přihlásila na akce WTA do Washingtonu (od 1. srpna) a Toronta (od 8. srpna). Williamsová aktuálně nefiguruje v žebříčku WTA, letos se zatím zúčastnila pouze smíšené čtyřhry na Wimbledonu, kde skončila po boku Brita Jamieho Murrayho ve druhém kole. Dosud poslední singlový start si připsala koncem loňského srpna na podniku WTA v Chicagu.

Fanoušci Venus Williamsové se můžou radovat! Jejich oblíbenkyně se ještě pokusí znovu nastartovat svou singlovou kariéru, kterou ověnčila i sedmi grandslamovými trofejemi. Americká hvězda se objeví zkraje srpna na klání základní kategorie WTA 250 ve Washingtonu a následně i na „tisícovce“ v Torontu.

Dá se očekávat, že dvaačtyřicetiletá Venus se ve zbytku léta zúčastní i dalších turnajů, především grandslamového US Open (od 29. srpna), kde v letech 2000 a 2001 triumfovala. Na kontě má také pět wimbledonských vavřínů, ten poslední získala v roce 2008.

Starší ze sester Williamsových odehrála v sezóně 2021 jen dvanáct singlových zápasů s výrazně negativní bilancí 3:9. Poslední vítězství oslavila na loňském Wimbledonu, když v prvním kole udolala Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou.