Výjimečná událost! Petra Kvitová se ve Fulneku dočkala otevření vlastní síně slávy

- Marek Bartošík, Michal Hladký

Ještě za své aktivní kariéry se Petra Kvitová může radovat z otevření vlastní síně slávy, kde se nacházejí nejen její trofeje včetně dvou wimbledonských, ale třeba i rakety či tucty akreditací z turnajů. Oblíbená tenistka se ve čtvrtek ve fulneckém Knurrově paláci zúčastnila slavnostního otevření a velkou událost si užívala. „Moc si toho vážím. Jsem ráda, že můžu být součástí něčeho tak překrásného,“ vyznala se na tiskové konferenci Kvitová.

Od roku 2011 je čestnou občankou Fulneku a od letoška má ve stejném městě také vlastní síň slávy. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová tentokrát prožila jeden ze svých největších dní nikoliv na tenisovém kurtu, ale v krásných prostorech Knurrova paláce.

„Je to první síň slávy individuálního sportovce v Česku, takže jsem ráda, že je Fulnek zase v něčem první,“ pochvalovala si dvaatřicetiletá hvězda, která před měsícem v Eastbourne přidala na své konto už 29. kariérní vavřín z elitního okruhu WTA.

Iniciátorem projektu byl bratr tenistky Libor Kvita, spoustu práce věnoval přípravám i otec české lvice Jiří Kvita. „Dala jsem bratrovi souhlas. Zeptala jsem se táty, a i když se k tomu moc neměl, povolit to musel. Přece jen jsou to moje trofeje,“ usmívala se Kvitová.

Otec úspěšné tenistky si nakonec činnost při vytváření síně slávy užíval. „Jsem moc rád, že jsem mohl tvůrcům projektu poskytovat náměty a poté i informace, ze kterých celý projekt vznikal. Byla to pro mě krásná práce, protože mi naskakovaly vzpomínky, jak se vyvíjel život a tenisová kariéra naší Peťulky,“ vzkázal na dálku Jiří Kvita, jenž se slavnostního otevření nemohl ze zdravotních důvodů zúčastnit.

Projekt síně slávy společně realizovaly město Fulnek a Tennis Sparta Agency. Mezi vystavenými unikáty je i dřevěná pálka, s níž Kvitová začínala. „Mám dva starší bratry, kteří hrávali tenis. Já jsem s nimi jako nejmenší běhala a podávala jim míčky. Ta pálka toho má hodně za sebou,“ poznamenala v dobré náladě Kvitová.

Síň slávy se původně nacházela u Kvitů doma, některé vzácné předměty tam alespoň prozatím zůstaly. „Nebojte, ještě je tam toho dost,“ hlásil Jiří Kvita s ohledem na potenciální doplnění a obměnu exponátů.

Další trofej do sbírky se pokusí hvězdná tenistka získat příští týden na turnaji Livesport Prague Open, který se uskuteční v areálu TK Sparta Praha.


Galerie