Rozchod s hvězdným Belgičanem. Bývalá světová jednička Ósakaová je bez trenéra

- Filip Lefenda

Krátce po Karolíně Plíškové mění trenéra i další bývalá světová jednička. Naomi Ósakaová již nebude dále spolupracovat s Wimem Fissettem, pod jehož vedením získala dva grandslamové tituly. Dvaačtyřicetiletý kouč informaci oznámil na svých sociálních sítích. Jméno Belgičanova nástupce zatím není známo.

„Bylo privilegiem trénovat od roku 2019 Naomi a vidět ji růst v šampionku, kterou se stala,“ napsal Fissette a přiložil několik společných fotografií.

„Inspirovala celou generaci k tomu, aby si zamilovala tenis a stála si za tím, čemu věří. Bylo neskutečné být toho součástí,“ dodal a popřál Japonce hodně štěstí do další životní etapy.

Hvězdný kouč v minulosti trénoval řadu grandslamových šampionek. Mezi jeho svěřenkyně patřily třeba Petra Kvitová, Viktoria Azarenková, Simona Halepová, Angelique Kerberová či krajanka Kim Clijstersová.

Čtyřiadvacetiletá Ósakaová pod jeho vedením triumfovala na US Open 2020 a loňském Australian Open. Letos ovšem zasáhla od začátku roku jen do šesti turnajů a na titul čeká. Poslední soutěžní zápas odehrála Asiatka na Roland Garros, kde vypadla hned v prvním kole s Američankou Anisimovovou. Travnatou část sezony následně vynechala kvůli problémům s achilovkou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wim Fissette (@fissettewim)