Kalendář se zaplňuje. Serena Williamsová se přihlásila na dvě prestižní severoamerické akce

- Marek Bartošík

Po dlouhých sedmi letech si Serena Williamsová vyzkouší severoamerický dvojboj v podobě účasti na turnajích kategorie WTA 1000 v Torontu a Cincinnati. Čtyřicetiletá Američanka, jež aktuálně nefiguruje v singlovém žebříčku, využije ke startu na obou akcích chráněný žebříček.

Pořadatelé National Bank Open v Torontu a Western & Southern Open v Cincinnati můžou tentokrát lákat fanoušky i na třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou, která si tato prestižní klání vybrala jako přípravu na grandslamové US Open.

Dosud naposledy absolvovala Williamsová zmíněný program v sezóně 2015, kdy útočila po triumfech z Austrálie, Paříže a Londýna na kalendářní grandslam. Na newyorském US Open ji ale v semifinále nečekaně zastavila Italka Roberta Vinciová.

Americká superhvězda má na svém bohatém kontě tři trofeje z National Bank Open (2001, 2011, 2013) a dva vavříny z Western & Southern Open (2014, 2015). Letos zatím odehrála jediný singlový zápas, když v prvním kole Wimbledonu podlehla Francouzce Harmony Tanové v supertiebreaku rozhodujícího setu.

Ve startovní listině „tisícovky“ v Torontu (8.–14. srpna) figurují také tři Češky, jmenovitě Karolína Plíšková (15.), Barbora Krejčíková (19.) a Petra Kvitová (25.). O týden později v Cincinnati se kromě zmíněného tria představí ještě Karolína Muchová (164.), která využije stejně jako Williamsová chráněný žebříček. Další Češky by měly na obou turnajích, shodně dotovaných přibližně 2,5 miliony dolarů, zápolit v kvalifikaci.