Ruská hvězda se přiznala k homosexualitě. Zvažuje i změnu občanství

- Filip Lefenda

Aktuálně nejlepší ruská tenistka Darja Kasatkinová se ve svých pětadvaceti letech přiznala ke vztahu se ženou. Dvanáctá hráčka světového pořadí zároveň odsoudila homofobii ve své rodné zemi a přiznala, že zvažuje změnu občanství.

Kasatkinová se k odlišné sexuální orientaci přiznala v rozhovoru s ruským blogerem Viktorem Kravčenkem. „Netuším, kdy toto téma přestane být v Rusku tabu. Je to sice těžké, ale už nemá smysl to dále skrývat,“ přišla s překvapivým přiznáním.

Vítězka čtyř singlových titulů z okruhu WTA jméno partnerky neuvedla, indicie ovšem napovídají, že jde o krasobruslařku Natalii Zabijakovou. Právě s ní Kasatkinová po svém „coming outu“ umístila na sociální sítě fotku v objetí, k níž přidala i ikonku srdce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Daria Kasatkina? (@kasatkina)

„Je zbytečné takovou věc dále tajit. Dokud nejde ven, neustále na ni myslíte. Nedovoluje vám se soustředit. Žít v harmonii sám se sebou je jediná věc, na které záleží. Na všechno ostatní se můžete vykašlat,“ pronesla semifinalistka letošního Roland Garros jen den poté, co v neděli vypadla na podniku v Hamburku v úvodním kole s Kateřinou Siniakovou.

Bývalá desátá hráčka planety v otevřeném interview rovněž připustila, že uvažuje o změně občanství. Důvodem je i ruská agrese na Ukrajině a s ní související zákazy startů ruských sportovců na řadě mezinárodních akcí.

„Relativně nedávno, v době konání světového šampionátu ve fotbale, přitom byly v Rusku pozitivní tendence. V jednu chvíli jsme se blížili Západu,“ posteskla si nad vývojem Kasatkinová. Na otázku, kdy bude v Rusku normální procházet se po ulici za ruku s osobou stejného pohlaví, odpověděla jasně: „Nikdy.“