WTA

Na Spartě finišují poslední přípravy! Vítězky juniorky RG z posledních dvou let obdržely divoké karty

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník Livesport Prague Open se nezadržitelně blíží a v areálu pražské Sparty je již vše takřka připraveno. O posledních detailech informoval na tiskové konferenci, která proběhla přímo na centrálním kurtu, ředitel turnaje Miroslav Malý.

Tradiční ženský tenisový turnaj WTA, který se koná již od roku 2010, se i letos uskuteční na tvrdém povrchu. Zúčastněným má pomoci s přechodem nejen z antuky, ale i krátké travnaté části sezony, a nastartovat jejich cestu s vyvrcholením na grandslamovém US Open.

Na Spartě bude k vidění spousta tenistek ze světa, ale samozřejmě i z Česka. „Z českých hráček dostaly volnou kartu do kvalifikace Bartůňková, Kolodziejová, Šalková a Palicová, přímo do hlavního turnaje pak poslední vítězky juniorky z Roland Garros Nosková a Havlíčková. Celkem má tak jistou účast v hlavní soutěži sedm Češek,“ potěšil příznivce domácího tenisu turnajový ředitel Miroslav Malý.

Během tiskové konference také upřesnil, kolik diváků se vůbec do areálu vměstná: „Přípravy na turnaj probíhají již měsíc, kapacita tribun je přibližně 2200 osob a jsem rád, že se po dvou covidových letech diváci v Praze mohou přijít podívat na světový ženský tenis,“ podotkl s tím, že bude připravena i další tribuna. „Bude přes ulici na Tatranu pro 500 lidí.“

Zároveň uklidnil, že návštěvníci si nebudou muset příliš lámat hlavu s tím, jak se na tenisový turnaj dopravit. Bude totiž zřízena speciální linka. „Pro diváky pojede zvláštní turnajová linka MHD od stanice metra Nádraží Holešovice,“ dodal Malý.

„Kvalifikace se hraje už o víkendu, vstupné je symbolická stovka. Hlavní soutěž pak zahajuje v pondělí, vstupenky rychle mizí,“ doplnil jej mluvčí Livesport Prague Open Karel Tejkal. Vstupenky můžete zakoupit zde.

Na tiskové konferenci byla přítomna také Marie Bouzková, jedna z hvězd turnaje. „Už se strašně těším,“ uvedla čtvrtfinalistka nedávného Wimbledonu, která z rukou ředitele Malého přijala zkraje celé tiskovky kytici. „Turnaj tady na Spartě je vždy dobře organizovaný a takovou silnou sestavu hráček si zaslouží, jako české tenistky se vždy nemůžeme dočkat,“ dodala a připomněla dost nabité startovní pole.

Na pražském podniku pod hlavičkou WTA totiž budou startovat světová dvojka Anett Kontaveitová, Belinda Bencicová, Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Elise Mertensová či Jekatěrina Alexandrovová. Z českých hráček to budou ještě Tereza Martincová, Karolína Muchová a již zmíněné Marie Bouzková, Linda Nosková a Lucie Havlíčková.