Maroko přineslo štěstí! Jermář vybojoval premiérový titul na okruhu ITF

- Jan Vojkůvka

Dvaadvacetiletý Jan Jermář dosáhl na největší úspěch dosavadní kariéry. Na turnaji ITF v Casablance vyhrál po boku domácího Younese Lalami Laaroussiho hlavní soutěž čtyřhry a vybojoval premiérový titul mezi profesionály. Česko-marocká dvojice porazila ve finále domácí pár Walida Ahoudu a Mehhdiho Benchakrouna 6:4, 6:1.

Aktuálně 759. deblista žebříčku ATP se v této sezoně až do turnaje v Casablance jen marně snažil přejít brány čtvrtfinále. V této fázi turnaje byl zastaven nejen na challengeru v Ostravě, ale také na dalších třech turnajích ITF.

Marocký turnaj mu však sedl, stejně jako souhra s Maročanem Laaroussim, jenž v Casablance triumfoval už minulý týden po boku svého krajana Adama Moundira. Spolu s Jermářem si však pro turnajový titul dokráčeli ve velkém stylu – neztratili ani jeden set!

Pouze v semifinále proti španělské dvojici Alcalovi Gurrimu a Pujolovi Navarrovi museli jít do tiebreaku, první set ale nakonec zvládli a ve druhém už dominovali 6:1. A finále? To už byl tah na jednu branku.

Jermář s Laaroussim neztratili ani jednou podání, odvrátili všechny čtyři šance marockých soupeřů a sami se na returnu prosadili hned třikrát. Vítězství se zrodilo v rychlém tempu za pouhých 59 minut.

Dvaadvacetiletý Jermář, který se doposud ve dvouhře nedokázal prosadit na žebříček ATP, už několikrát prokázal ve čtyřhře své kvality a například loni v Žilině dokráčel spolu se Štěpánem Pecákem až do finále. Tento týden v Casablance se však dočkal tolik kýženého profesionálního titulu a rozšířil tím svou sbírku tří juniorských trofejí o první dospělou.

Marocco Tennis Tour, Casablanca (muži, MAR, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Ahouda, Benchakroun (oba MAR) – JERMÁŘ, Lalami Laaroussi (MAR) 4:6, 1:6