Bývalá světová jednička Šarapovová se stala maminkou

- Petr Sumbal

Někdejší pětinásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička Maria Šarapovová se na svých sociálních sítích pochlubila, že se stala poprvé maminkou! „Je to to nejhezčí, co mě mohlo potkat,“ vyznala se ruská tenistka.

Fanoušci Marie Šarapovové oznámení o narození potomka očekávali už několik dní, ti nejpozornější z nich si totiž všimli, že už před pár dny si bývalá tenistka na svém instagramu změnila popisek na strohé, ale jasné „Máma“.

Až v pátek se nakonec Šarapovová na svém instagramu pochlubila fotografií svého prvorozeného syna Theodora, který se narodil 1. července 2022. Jeho otcem je snoubenec Šarapovové, britský byznysmen Alexander Gilkes.

„Je to ten nekrásnější dárek, který si našel malá rodina mohla přát,“ vyznala se Šarapovová u fotografie, na které je spolu se svým přítelem i nově narozeným synem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Maria Sharapova (@mariasharapova)

Šarapovová se s tenisem rozloučila v únoru 2020 a během své úspěšné kariéry dokázala vyhrát pětkrát grandslam, přičemž je rovněž majitelkou tzv. „kariérního grandslamu“, jelikož se jí povedlo vyhrát všechny čtyři nejprestižnější turnaje. Celkem Ruska ovládla 36 turnajů. Mezi další úspěchy Šarapovové rovněž patří 21 týdnů, jež strávila jakožto světová jednička na vrcholu žebříčku WTA.

Kariéra Šarapovové má ovšem i stinné stránky. V roce 2016 dostala Ruska, která však dlouhodobě žije v USA, dvouletý zákaz startu na tenisových turnajích z důvodu pozitivního dopingového nálezu z Australian Open téhož roku.

Trest byl po následném odvolání snížen na 15 měsíců, avšak po svém návratu se už Šarapovová nikdy nedostala do své někdejší formy a získala už jen jediný titul v čínském Tchien-ťinu.

Poslední zápas odehrála Šarapovová v lednu 2020 v prvním kole Australian Open, o měsíc později ohlásila kvůli špatnému zdravotnímu stavu ve svých 32 letech konec kariéry.