Do Prahy míří světová dvojka! Máme velikou radost, libují si organizátoři

- Filip Lefenda

Nejvýše nasazenou hráčkou červencového turnaje Livesport Prague Open bude světová dvojka Anett Kontaveitová. Šestadvacetiletá Estonka přijala divokou kartu organizátorů, jež byla vyčleněna pro hráčku z elitní dvacítky žebříčku.

„Z jejího startu máme velikou radost. Pro každý turnaj jde o prestižní záležitost, jak vysoko umístěné hráčky světového žebříčku na něm hrají,“ pochvaluje si účast vítězky šesti podniků WTA ředitel akce Miroslav Malý.

Kontaveitová se v Praze pokusí nalézt ztracenou formu. Byť se momentálně nachází na svém kariérním maximu, na kurtech se v poslední době trápila. Sezonu začala dobře, když si došla pro titul v Petrohradu a finále si zahrála i v Dauhá. Od dubnového čtvrtfinále ve Stuttgartu ale vyhrála jen jediný zápas ze čtyř. Na Roland Garros vypadla hned v úvodním kole na raketě Australanky Tomljanovicové. Na Wimbledonu pak schytala ve druhé rundě kanára s Němkou Niemeierovou (4:6, 0:6).

Na oblíbeném tvrdém povrchu se vítězka loňského podniku v Ostravě představí poprvé od březnové tisícovky v Indian Wells. „Vedle silné sestavy domácích reprezentantek jde o další velké lákadlo pro fanoušky,“ dodal Malý.

Kontaveitová tak bude na Spartě zastávat roli nejvýše nasazené hráčky před obhájkyní titulu Barborou Krejčíkovou. Turnajovou trojkou je Švýcarka Belinda Bencicová a čtyřkou Petra Kvitová, jež pražskou dvěstěpadesátku ovládla před čtyřmi lety.

V hlavní soutěži nebudou chybět ani Tereza Martincová, Karolína Muchová či čtvrtfinalistka nedávného Wimbledonu Marie Bouzková. Na divokou kartu budou startovat rovněž vítězky dvou posledních ročníků juniorského Roland Garros Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

Livesport Prague Open se na betonových dvorcích v areálu TK Sparta Praha uskuteční od 23. do 31. července.