ITF

Ojedinělý počin! Šafářová v kvalifikaci neztratila jediný gem

- Radek Štohl

Zdena Šafářová suverénně postoupila do hlavní soutěže v tuniském Monastiru. Osmnáctiletá česká tenistka na turnaji nižší kategorie neztratila ani jeden gem, podruhé v řadě si tak na tamním turnaji zahraje mezi nejlepšími tenistkami.

Šafářová se na okruhu poprvé objevila v roce 2018, hlavní soutěž si premiérově zahrála o dva roky později právě v tuniském Monastiru. První výhry se dočkala zkraje února 2021, kdy na stejném místě postoupila do čtvrtfinále.

Na další postup mezi osm nejlepších tenistek si musela počkat až do první poloviny letošního července, v Monastiru poprvé prošla do semifinále, ve kterém ji po setech dvakrát 5:7 vyřadila druhá nasazená Sin-Sin Jao (716.) 

Příští měsíc devatenáctiletá Češka v Monastiru zůstala. A dobře udělala. Do tamní kvalifikace nastoupila jako první nasazená, díky čemuž se vyhnula papírově zrádnějším soupeřkám.

V pondělním prvním kole se bývalá 336. juniorka světa utkala s Italkou Francescou Milaniovou, kterou smetla dvakrát 6:0. O den později na Šafářovou narazila domácí Chahd Berririovou, ani ta však české tenistce nedokázala vzít gem.

Zdenu Šafářovou v Tunisku kromě hlavní soutěže dvouhry čeká i čtyřhra, ve které se představí po boku Číňanky Čen.

Magic Hotel Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace
ZDENA ŠAFÁŘOVÁ (-) – Chahd Berririová (TUN, -) 6:0, 6:0

2. kolo kvalifikace
ZDENA ŠAFÁŘOVÁ (-) – Francesca Milaniová (ITA, -) 6:0, 6:0