Hledá nový impuls. Plíšková ukončila spolupráci s trenérem Bajinem

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková si hledá nového trenéra. Česká tenistka v pondělí na sociálních sítích oznámila, že ukončila spolupráci s jejím koučem Saschou Bajinem. S německým tenisovým trenérem srbského původu spolupracovala od listopadu 2020.

„I dobré věci někdy končí. Chtěla bych poděkovat Saschovi za všechno, co pro mě a můj tým udělal,“ napsala Plíšková na Twitteru a Instagramu. „Byl to neuvěřitelný čas a hodně jsem se naučila. Hlavně jak být pozitivnější a jak si věřit. Je to jeden z nejlepších trenérů,“ dodala.

Skončila tím takřka dvouletá spolupráce se sedmatřicetiletým koučem, jenž před Plíškovou vedl Naomi Ósakaovou a Kristinu Mladenovicovou. Během kariéry pracoval také v týmu Caroline Wozniacké a osm let byl sparingpartnerem Sereny Williamsové.

„Rozhodli jsme se udělat změnu, cítili jsme, že má hra už se výrazně neposouvá. Bohužel, všechno má své limity a všechno jednou končí,“ uvedla bývalá světová jednička v tiskové zprávě. Kdo by měl Bajina v jejím týmu nahradit, prozatím neuvedla.

„Se Saschou jsme na začátku vyzkoušeli novou filozofii tenisu. Snažili jsme se do mé hry přidat několik nových prvků a vím, že to zafungovalo velmi dobře,“ pokračovala. „Celkově to bylo skvělých dvacet měsíců s několika vzestupy a pády. Sascha mě hodně naučil a chci mu poděkovat za všechny ty měsíce dřiny, podpory a obětavosti.“

Během spolupráce s Bajinem Plíšková sice žádný turnajový titul nevybojovala, ale loni se prodrala do finále Wimbledonu a čtvrtfinále US Open. Kromě toho si zahrála také finále na turnajích WTA 1000 v Římě a Montrealu.

Letos se ale české tenistce herně příliš nedaří. Po zimní zlomenině ruky naskočila do turnajového kolotoče až v březnu a vybojovala pouze semifinále ve Štrasburku a čtvrtfinále v Berlíně. Rozhodla se proto pro razantní změnu, a kromě hlavního trenéra se rozloučila rovněž s kondičním koučem Marinem Bašičem, jehož nahradí bývalý spolupracovník Andyho Murrayho či Tomáše Berdycha Jez Green.