Nosková slaví největší kariérní titul! Soupeřku přehrála za necelou hodinu

- Michal Hladký

Linda Nosková (142.) slaví nejcennější triumf ve své kariéře. Ve finále turnaje s dotací 100 tisíc amerických dolarů v německém Versmoldu nedala Belgičance Ysaline Bonaventureové (144.) sebemenší šanci, když utkání ukončila za 54 minut výsledkem 6:1, 6:3. Pro sedmnáctiletou Češku se jedná na okruhu ITF o celkově šestý singlový titul, který ji výrazně přiblíží nejlepší stovce žebříčku.

Linda Nosková vstoupila do finálového klání fantasticky. Dvakrát po sobě prolomila servis soupeřky a ujala se vedení 4:0, a i když ji vzápětí Ysaline Bonaventureová brejkla, talentovaná Češka si dokázala koncovku pohlídat a po 23 minutách sadu uzavřít.

Jízda české tenistky pokračovala i ve druhém setu. Znova získala náskok dvou brejků, přičemž i v tomto případě jí Belgičanka dokázala vzít jednu hru na podání. Utkání následně přerušil déšť, který však Noskovou nerozhodil. Přerovská rodačka od návratu na kurt ztratila na svém servisu pouhý jeden fiftýn.

Bonaventureovou v duelu trápilo druhé podání. S ním ovládla jen tři výměny z celkových devatenácti a dopustila se hned sedmi dvojchyb.

Nosková si letos podmanila už druhý singlový turnaj na okruhu ITF, celkově pak šestý kariérní. Triumf v německém Versmoldu je doposud tím nejcennějším, jenž ji posune v žebříčku WTA na 113. pozici.

„Nezáleží na tom, jak velký turnaj vyhraji. Z každého mám obrovskou radost a moc si ho cením. Dnes jsem hrála dobře a jsem ráda, že déšť nakonec ustal a my jsme mohly zápas dohrát,“ nechala se slyšet po zisku nejhodnotnějšího kariérního titulu mladá Češka.

Reinert Open, Versmold (ženy, GER, 100 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (142.) – Ysaline Bonaventureová (BEL, 144.) 6:1, 6:3