Sen o centrkurtu splněn! Byl to asi největší zápas mé kariéry, září Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Dočkaly se! Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková společně poprvé okusily atmosféru wimbledonského centrkurtu, kde navíc suverénně zvládly semifinále proti nebezpečnému páru Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková (6:2, 6:2). Šestadvacetiletá Krejčíková, která dosud na nejslavnějším tenisovém kurtu světa nehrála, si tak splnila velký sen. „Byl to asi největší a nejvíc speciální zápas mé kariéry, zařadila bych ho i před všechny loňské singly,“ překvapila tenistka z Ivančic.

Tomu se říká ideální den. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou dnes nastoupily už první v pořadí na centrální kurt ve Wimbledonu a na cestě za vítězstvím ztratily nicotné čtyři gemy. Za normálních okolností by přitom Češky na největším dvorci v All England Clubu téměř určitě nezápolily, pomohlo jim ale zrušení semifinálového zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Nickem Kyrgiosem kvůli zranění španělské legendy.

„Kurt je krásný, změna rozpisu pro nás byla moc příjemná,“ neváhala s odpovědí Siniaková. „Myslím, že jsme dnes hrály dobře. Mám obrovskou radost, že máme šanci zahrát si znovu finále a bojovat o titul.“

Zatímco Siniaková si už na wimbledonském centru vyzkoušela singlová utkání proti Johanně Kontaové (2019) a Ashleigh Bartyové (2021), Krejčíková na svou premiéru ve svatostánku tenisu dlouho čekala.

„Bylo to perfektní a příjemné, moc jsem si to užila,“ hlásila Krejčíková. „Byl to asi největší a nejvíc speciální zápas mé kariéry, zařadila bych ho i před všechny loňské singly. Vždy jsem si moc přála zahrát si aspoň jednou na tomto centrkurtu.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)

Češky měly na dosah deblovou zkušenost s londýnským centrkurtem už před čtyřmi lety, finále ale tehdy nakonec odehrály „pouze“ na dvorci číslo 1. A stejně dopadla loni i Krejčíková, která přitom hrála čerstvě po svém triumfu z Roland Garros osmifinále proti světové jedničce Ashleigh Bartyové.

„Dlouho mi to utíkalo, takže jsem ráda, že jsme se na centr konečně dostaly a zahrály jsme velmi dobře. A zahrajeme si na něm ještě jednou!“ radovala se Krejčíková. „Před zápasem jsme si mohly vychutnat celý ten proces, jak jdeme ze šatny uličkami mezi členy klubu, pak scházíme dolů, čekáme a všude jsou vitríny s poháry. Je nádherné to zažít,“ vyprávěla s úsměvem.

Ještě silnější prožitek pak čeká na tenistky při nástupu. „Když jdete na centrkurt, atmosféra se ani nedá popsat. Je to prostě wow! Člověk je z toho u vytržení,“ doplnila ke kouzlu wimbledonského centru Siniaková.

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
Semifinále čtyřhry žen
L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 2:6, 2:6