Wimbledon: Krejčíková se Siniakovou postoupily do finále! Djokovič si poradil s Norriem

- Redakce

Dvanáctý hrací den Wimbledonu odstartoval na centrálním dvorci semifinálovým duelem v ženské čtyřhře. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v něm přehrály ukrajinsko-lotyšský pár Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková ve dvou setech a postoupily do finále! Šestinásobný turnajový šampion Novak Djokovič následně porazil v semifinále domácího Camerona Norrieho a zajistil si souboj o titul proti Australanovi Nicku Kyrgiosovi. Juniorka Linda Klimovičová podlehla v semifinálovém souboji Maďarce Udvardyové ve třech setech. O postup do deblového finále juniorky neúspěšně usilovali Jakub Menšík a Nikola Bartůňková.

Djokovič si v semifinále poradil s Norriem
Trojnásobný obhájce titulu Novak Djokovič (3.) sice vstoupil do semifinále Wimbledonu proti Cameronu Norriemu (12.) nevydařeným prvním setem, nakonec ale přehrál domácí naději poměrně hladce za dvě a půl hodiny 2:6, 6:3, 6:2 a 6:4.

Pětatřicetiletý srbský tenista si pomohl k postupu do finále 38 vítěznými údery (včetně 13 es), v utkání prolomil hned pětkrát podání svého protivníka. Djokovič si v neděli zahraje o svou sedmou wimbledonskou trofej proti Australanovi Nicku Kyrgiosovi (40.), kterého čeká premiérové grandslamové finále ve dvouhře.

Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále Wimbledonu!
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají na Wimbledonu o pátý společný grandslamový titul. Turnajové šampionky z roku 2018 porazily v pátečním semifinále ženské čtyřhry Ljudmilu Kičenokovou a Jelenu Ostapenkovou hladce dvakrát 6:2.

Češky vstoupily do zápasu dvěma prohranými gemy, poté si ale nasazené dvojky zcela podmanily centrální kurt a povolily ve zbytku zápasu ukrajinsko-lotyšské dvojici už jen dvě získané hry.

Krejčíková se Siniakovou uštědřily protivnicím vůbec první letošní porážku na trávě a zaslouženě postoupily po hodině a čtvrt do šestého finále jednoho z podniků velké čtyřky. Narazí v něm na turnajové jedničky Belgičanku Elise Mertensovou a Číňanku Šuaj Čang.

Podrobné ohlasy dua K+S si můžete přečíst zde.

Juniorka Klimovičová dohrála v semifinále
Pouť Lindy Klimovičové juniorským turnajem na Wimbledonu skončila v semifinále, kde osmnáctiletá Češka podlehla Maďarce Luce Udvardyové 3:6, 6:3 a 0:6.

Obě hráčky trefily po 18 vítězných úderech, Klimovičová ale předvedla o poznání více nevynucených chyb (37:18). Udvardyová si tak po skalpu Nikoly Bartůňkové připsala další úspěch na úkor české tenistky.

Bartůňková ani Menšík si deblové finále nezahrají
Juniorská finále na Wimbledonu budou letos bez české účasti. Po Lindě Klimovičové neuspěli v pátečních semifinále ani Jakub Menšík a Nikola Bartůňková.

Český mladík a jeho polský parťák Olaf Pieczkowski padli v napínavém utkání s francouzským duem Gabriel Debru, Paul Inchauspe 6:3, 6:7(4) a 10:12, když v supertiebreaku nevyužili vedení 8:6. Bartůňková nestačila po boku Švýcarky Celine Naefové na kanadskou dvojici Kayla Crossová, Victoria Mboková dvakrát 4:6.

Vybrané zápasy 12. hracího dne

Semifinále dvouhry mužů
Novak Djokovič (SRB, 3.) – Cameron Norrie (GBR, 12.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

Semifinále čtyřhry žen
L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 2:6, 2:6
Mertensová (BEL), Š. Čang (CHN) – Collinsová, Krawczyková (obě USA) 6:2, 3:6, 6:3

Semifinále dvouhry dívek
Luca Udvardyová (HUN, -) – LINDA KLIMOVIČOVÁ (881.) 6:3, 3:6, 6:0

Semifinále čtyřhry chlapců
Debru, Inchauspe (oba FRA) – MENŠÍK, Pieczkowski (POL) 3:6, 7:6(4), 12:10

Semifinále čtyřhry dívek
BARTŮŇKOVÁ, Naefová (SUI) – Crossová, Mboková (obě CAN) 4:6, 4:6

Turnaj dívek do 14 let (skupinová fáze)
VERONIKA SEKERKOVÁ – Maria Badacheová (ALG) 6:4, 1:0 skreč Badacheová