Porážka s Nadalem? Nejbolestivější v mé kariéře, přiznal Fritz. Poprvé chtěl brečet

- Filip Lefenda

V Londýně odehrál svůj životní grandslam, přesto má pro něj hořkou tečku. Taylor Fritz měl při svém největším čtvrtfinále na dosah skalp dvaadvacetinásobného šampiona Rafaela Nadala. Nakonec musel Američan po téměř čtyřech a půl hodině skousnout porážku v tiebreaku rozhodujícího dějství. Na tiskové konferenci ji následně označil za tu vůbec nejbolestivější v celé kariéře.

Od postupu mezi nejlepší kvarteto účastníků dělil Fritze za stavu 2:1 jediný získaný set. Jeho šance byly o to větší, že se legendární Španěl opět potýkal se zdravotními problémy. Při jednom ze servisů si poranil břišní sval a bolest ho po zbytek zápasu viditelně limitovala. Nadal byl ze své lóže dokonce nabádán ke skreči, nakonec ale utkání dohrál až do vítězného konce.

„Tahle porážka bolí více než jakákoliv předchozí. Nebojím se říci, že je určitě tou nejbolestivější v celé mé kariéře,“ přiznal po pětisetovém maratonu Fritz. Nadala už v této sezoně dokázal porazit ve finále domácí tisícovky v Indian Wells, a bez šancí tak nebyl ani v Londýně – obzvlášť, když se na travnatý svátek naladil ziskem titulu v Eastbourne.

I proto nesl čtyřiadvacetiletý Američan středeční neúspěch hodně špatně. „Po utkání jsem seděl na lavičce a chtělo se mi brečet. Takhle zle jsem se po prohře ještě nikdy necítil. Nikdy mě ani nenapadlo, že by mě nějaká porážka mohla dohnat k slzám,“ pravil po výsledku 6:3, 5:7, 6:3, 5:7 a 6:7(4) upřímně Fritz.

V pokročilejší fázi grandslamu dle svých slov doplatil na nedostatek zkušeností s podobnými střetnutími. „Musel bych takových zápasů odehrát více. Potřeboval jsem ho dostat pod tlak. Dosáhnout při jeho servisu alespoň na stav 30:30, aby si myslel, že když prohraje výměnu, ta další může znamenat v podstatě mečbol,“ zamýšlel se Fritz.

Ten si rovněž posteskl, že jej dostatečně nepodpořili fanoušci. „Jak bych jim to ale mohl mít za zlé? Vždyť jsem hrál s Nadalem. Nemohu být naštvaný,“ podotkl čtrnáctý tenista žebříčku ATP.