Působivá jízda do čtvrtfinále. Wimbledon je můj nejoblíbenější turnaj, hlásí Bartůňková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Posilněna loňskou zkušeností z turnaje i kvalitním výsledkem z Roland Garros vyrazila Nikola Bartůňková na juniorský Wimbledon, kde si zatím vede náramně. Šestnáctiletá naděje českého tenisu opanovala tři úvodní zápasy bez ztráty setu a proklouzla už do čtvrtfinále. „Wimbledon je můj nejoblíbenější turnaj, vždy jsem ho chtěla vyhrát. Je to pro mě svátek,“ doznala se nasazená trojka Bartůňková.

6:0, 6:4, 7:5, 6:1, 6:1 a 6:3. Nikola Bartůňková zatím na wimbledonské juniorce svou celodvorcovou hrou, opřenou o kvalitní servis, ničí své soupeřky. Semifinalistka nedávného Roland Garros tak dala zapomenout na bolestivou premiéru v All England Clubu, kde se loni jako kvalifikantka prala v prvním kole hlavní soutěže s obrovskou nervozitou.

„Když jsem viděla, že jsem na Wimbledonu, byla jsem z toho úplně paf. Nicméně je dobré mít takovou zkušenost. Letos už se cítím o dost líp, zlepšila jsem se. Jsem ráda, že jsem překonala první kolo, které je vždy těžké. Hra na trávě mě baví, užívám si tady každý zápas,“ řekla Tenisovému světu čtvrtfinalistka Bartůňková.

Pro nasazenou trojku je právě travnatý grandslam nejoblíbenějším turnajem. „Wimbledon má speciální atmosféru, i kvůli bílému oblečení, tradicím, zelené barvě... Všechno je tady takové wimbledonské,“ hlásila desátá juniorka žebříčku ITF, jež si ráda dopřeje i porci jahod. „Dávám si tam teda ještě cukr, protože smetana je pro mě strašně kyselá,“ usmívala se.

Na rozhovor po druhém kole i osmifinále dorazila Bartůňková ověnčena světlemodrým wimbledonským ručníkem, který patří k mimořádně ceněným suvenýrům pro účastníky turnaje i fanoušky. A nadané člence klubu I. ČLTK Praha perfektně zapadá do rozrůstající se sbírky.

„Ručníky se mi určitě líbí, asi víc ten světlemodrý, protože je trochu jiný. Z loňska mám dost těch klasických (tedy fialovo-zelených, pozn. red.). Vypadla jsem sice už v prvním kole, ale pořadatelé náš zápas čtyřikrát přerušili kvůli dešti a vždy nám dali dva nové ručníky, takže jsem jich dostala osm,“ doplnila v dobré náladě Bartůňková, která narazí ve čtvrtfinále na Maďarku Lucu Udvardyovou.

Dosavadní výsledky Nikoly Bartůňkové na Wimbledonu 2022
Osmifinále: NB – Rose Marie Nijkampová (NED) 6:1, 6:3
2. kolo: NB – Weronika Ewaldová (POL) 7:5, 6:1
1. kolo: NB – Aysegul Mertová (TUR) 6:0, 6:4