Předprodej vstupenek na první kolo Fed Cupu začíná v pondělí 12. prosince

- Petr Šístek

V pondělí 12. prosince ve 12 hodin začne v síti Ticketportal předprodej vstupenek na první kolo Fed Cupu 2017, ve kterém se utkají české hráčky se Španělkami. Hrát se bude 11. a 12. února 2017 v ostravské ČEZ Areně a české tenistky se tradičně rozhodly hostit soupeřky na tvrdém povrchu.

Dvoudenní permanentka první kategorie bude stát 890 korun, druhé 690. Možné bude zakoupit i vstupenky na jednotlivé dny, na sobotu budou stát 500 a 400 korun, na neděli pak 550, 450 korun.

„Předprodej jsme načasovali tak, aby se lístky mohly stát nápaditým vánočním dárkem. Když přihlédnu k poptávce po vstupenkách, jakou jsme zaznamenali v minulých týdnech ještě před zveřejněním data předprodeje, předpokládám, že bude beznadějně vyprodáno. Navzdory tomu, že se v Ostravě představí již trojnásobné vítězky Fed Cupu v řadě, ponechali jsme stejné ceny vstupenek jako při posledním ostravském zápase v roce 2015 v semifinále proti Francii. Je to náš dík tradičně skvělému ostravskému publiku,“ uvedl Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která zápasy Fed Cupu marketingově a organizačně zajišťuje.

„Už se těším, až s holkama ukážeme Fed Cup, který vybojovaly ve Štrasburku, konečně doma. Vždyť letos vyšel los tak nešťastně, že jsme hráli všechny zápasy venku, ani jeden před domácími fanoušky. O to víc si to vychutnáme v Ostravě, kde jsme hráli několikrát a vždy to tam bylo skvělé,“ uvedl kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála.   

České tenistky drží domácí fedcupovou neporazitelnost od roku 2009, kdy v Brně podlehly Spojeným státům až ve vyrovnané rozhodující čtyřhře. Proti Španělkám ale lze očekávat velmi obtížné utkání, neboť hlavními hvězdami soupeřek by měly být bývalá světová dvojka Garbiñe Muguruzaová a aktuálně dvanáctá hráčka světa Carla Suárezová-Navarrová.