Účast na Wimbledonu? Musela jsem překecat trenéra a rodiče, usmívá se Klimovičová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Když sledujete hru Lindy Klimovičové, ani nejde poznat, že by na travnatém povrchu nevyrůstala. Šikovná česká juniorka se na wimbledonském pažitu pohybuje s přehledem a své soupeřky zasypává dělovými údery od základní čáry. „Velmi si to tady užívám a se svou hrou jsem zatím spokojená,“ hlásila po suverénním postupu do osmifinále osmnáctiletá Klimovičová.

Na Lindu Noskovou a Lindu Fruhvirtovou směle navazuje další nositelka tohoto křestního jména Linda Klimovičová, která si podruhé za sebou – a ve velkém stylu – zajistila postup do osmifinále wimbledonské juniorky. Ve dvou dosavadních zápasech proti Řekyni Michaele Lakiové a Britce Isabelle Lacyové neztratila ani set a na kurtu strávila sotva dvě a půl hodiny.

„Řekyně byla horší na pohybu. Bylo vidět, že je nejistá. Naopak Britka si věřila, mně se ale na trávě taky hraje dobře. Svědčí mi to tady, jelikož hraji rychlejší a přímější balóny. Dobře se na trávě hýbu, zároveň dobře servíruji. A jde mi i return,“ pochvalovala si osmnáctiletá Češka, jíž patří v juniorském žebříčku 45. příčka.

Klimovičová zářila na londýnské trávě už loni, kdy zapsala finále na generálce v Roehamptonu a následně osmifinále Wimbledonu (při své grandslamové premiéře). Zdálo by se, že letošní ročník nejslavnějšího tenisového turnaje bude v jejím kalendáři jistě figurovat, talentovaná Češka si ale musela účast v All England Clubu vyprosit.

„Vypadalo to, že místo Wimbledonu budu hrát raději nějaký ženský turnaj, ale nakonec jsem překecala trenéra a rodiče, že sem strašně chci jet. Jsem ráda, že jsem tady,“ usmívala se svěřenkyně trenéra Tomáše Josefuse, jenž vede také juniora Jakuba Menšíka.

Díky svému odhodlání si Klimovičová po roce opět může užívat specifika nádherného All England Clubu. „Areál už znám, cítím se určitě líp než loni. Je to nejkrásnější místo, kde člověk může hrát tenis. Těšila jsem se na povrch, na lidi, na atmosféru a taky na jahody s krémem!“ culila se česká juniorka, kterou čeká ve středečním osmifinále nasazená dvojka Celine Naefová ze Švýcarska.

Dosavadní výsledky Lindy Klimovičové na Wimbledonu 2022
2. kolo: LK – Isabelle Lacyová (GBR) 6:0, 6:2
1. kolo: LK – Michaela Lakiová (GRE) 6:2, 7:5