Přátelský souboj o semifinále. Bouzková? Miluji její styl hry, doznala se Džabúrová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Od wimbledonského čtvrtfinále mezi Marií Bouzkovou a Ons Džabúrovou si fanoušci můžou slibovat krásnou tenisovou podívanou podle pravidel slušného chování. Obě tenistky patří k nejoblíbenějším na okruhu WTA, což také odpovídá jejich předzápasovým vyjádřením. „Je úžasné vidět Marii vyhrávat. Miluji její styl hry,“ řekla před jejich úterním soubojem Džabúrová.

Zatímco postup světové dvojky Ons Džabúrové wimbledonským pavoukem se čekal, čtvrtfinálovou účast Marie Bouzkové mohl sotva někdo tušit. Usměvavá tenistka je ale mezi nejlepší osmičkou turnaje zcela zaslouženě, jelikož předvádí fantastické výkony.

„Je všude, vrátí každý balón. Bude to náročná a záludná bitva, protože je velká bojovnice. Nicméně myslím, že moje hra jí může vadit,“ vyjádřila se na adresu své soupeřky Džabúrová.

Sedmadvacetiletá Tunisanka se probojovala do čtvrtfinále Wimbledonu podruhé v řadě a aktuálně táhne sérii devíti vítězství, kterou načala na prestižním turnaji v Berlíně. Letos získala také titul v Madridu a zahrála si finále v Římě a Charlestonu. Na ženské tour byste v posledních měsících s výjimkou Igy Šwiatekové marně hledali úspěšnější tenistku.

„Znám ji velmi dobře, je to milá dívka,“ vyprávěla o tuniské hráčce Bouzková, která si uvědomuje sílu aktuální světové dvojky.

„Je to jedna z nejtalentovanějších tenistek na okruhu. Umí v podstatě cokoli, velmi dobře mixuje hru a využívá dost kraťasů. Její hra hodně baví. Budu chtít vrátit co nejvíc balónů, hrát svou hru a zkusím být agresivní. Hrát s Ons na trávě se všemi rotacemi, které umí, je hodně ošemetné,“ uvědomuje si před další obrovskou výzvou třiadvacetiletá Bouzková.

Česko-tuniské čtvrtfinále Wimbledonu je na programu zítra jako druhé v pořadí na centrálním dvorci, začne po utkání mezi Novakem Djokovičem a Jannikem Sinnerem.