Moci vrátit čas, více bych si užívala, říká Wozniacká

- Jan Vojkůvka

Více si užívat života profesionální tenistky. To je věc, kterou by Dánka Caroline Wozniacká udělala, kdyby měla možnost vrátit se v čase. Ač stále mladá hráčka, svými zkušenostmi se řadí mezi veteránky a stále věří, že může promlouvat do dění na špičce ženského žebříčku.

Je jí teprve šestadvacet let, za sebou však má již jedenáct roků na okruhu WTA. Zkušenosti, jež z ní dělají veteránku, ji mohou pomoci v tom, aby se opět vyšvihla ve světovém žebříčku zpět do elitní desítky.

Sezonu přitom neměla snadnou, kvůli zdravotním problémům se dokonce propadla v září na 70. místo světa, vše se však v dobré obrátilo a se dvěma turnajovými tituly se vrátila mezi nejlepší dvacítku. „Někdy není zrovna skvělé, že jsem perfekcionistka, protože když jsem na kurtu, je to dost frustrující ve chvíli, kdy není na tréninku všechno perfektní,“ uvedla Wozniacká, jež se přes trable přenesla a vyhrála turnaje v Tokiu a Hongkongu během podzimní asijské šňůry.

V rozhovoru pro deník Tennis Smash dostala spoustu otázek týkajících se nejen současnosti, ale také minulosti. A přiznala, že kdyby mohla vrátit čas, udělala by to. „Pravděpodobně bych si více užívala, protože myslím, že obzvláště na začátku kariéry jsem se zaměřovala jen na tenis, chodila jsem jen na kurty a do hotelu. Teď si myslím, že jsem tím ztratila hodně a více se snažím užívat celou atmosféru a užívat si také nejrůznější místa, kam se podívám,“ trochu lituje své předchozí zdrženlivosti.

V současnosti Wozniacká již dokáže vstřebávat atmosféru tenisových turnajů, nežije pouze zápasy a přesto dokáže vyhrávat. Bývalá světová jednička se snaží kariéru oživit i mimotenisovými aktivitami, které ji dodávají na dvorci psychickou pohodu.