Nečekané trable v závěru. Najednou jsem se cítila vyčerpaná, přiznává Kvitová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Z pohodové záležitosti se ještě stalo drama. Petra Kvitová vedla v jednu chvíli už 6:1 a 5:1, aby nedlouho poté čelila za stavu 5:6 dvěma setbolům. Kritické chvíle v netradičním souboji proti houževnaté Rumunce Aně Bogdanové ale přečkala a mohla se těšit ze druhé letošní výhry na Wimbledonu. „Mám z toho smíšené pocity, jsem stále velmi vyčerpaná. Opravdu jsem si myslela, že bude třetí set a že to nedotáhnu ani do tiebreaku,“ přiznala Kvitová.

Náběh na drtivou výhru se zastavil na nenadálém vyčerpání Petry Kvitové a bojovnosti Any Bogdanové, česká lvice se ale přece jenom dočkala dvousetového vítězství na wimbledonské trávě.

K postupu do třetího kola dokráčela navzdory tomu, že ji koncem druhé sady nejprve po špatném odskoku trefilo do hlavy podání soupeřky a že musela za stavu 5:6 odvracet dva setboly při svém podání. Díky esu a vítěznému forhendu ale Kvitová šance své vyzývatelky smazala a následně zvládla i tiebreak.

Jaký máte dojem z utkání proti Bogdanové?
Mám z toho smíšené pocity. Do stavu 5:2 ve druhém setu to byl skvělý zápas. A pak jsem se najednou cítila vyčerpaná. Byla jsem svázanější, ona do toho víc chodila a zároveň nechybovala.

Dokonce jste čelila dvěma setbolům, které jste ale vítěznými údery bravurně odvrátila…
Opravdu jsem si myslela, že bude třetí set a že to nedotáhnu ani do tiebreaku. Ale nakonec se mi to povedlo, ani nevím jak. Jsem stále velmi vyčerpaná. Poslední gemy mi trochu vzaly radost ze zápasu, ale na druhou stranu v těch důležitých momentech jsem si pomohla servisem. To je pozitivní.

Proč se najednou začal zápas překlápět na soupeřčinu stranu?
Ani nemůžu říct, že by se mi něco vařilo v hlavě. Nebyla jsem ani naštvaná. Spíš jsem z těch gemů, co jsem urvala na morál, nějak zvadla. Byla jsem prázdná a najednou tam nějaké procento chybělo, i na těch servisech. Ona nekazí, takže jsem si to musela uhrávat sama o to víc. Kazila jsem a nechodila do toho tak, jak bych měla. Bylo to prostě hodně náročné, fakt jsem úplně vyřízená. Teď jsem jen ráda, že už je to za mnou.

Jaký vás teď čeká program?
Lehnu a budu ležet. Ne... Půjdu na masáž. Jsem fakt strašně unavená. Asi si dám kafe, abych přežila zbytek dneška.

V sobotním třetím kole na vás číhá světová čtyřka Paula Badosaová, kterou jste v jediném vzájemném souboji na Australian Open 2020 porazila dvakrát 7:5. Španělka se ale od té doby hodně zvedla. Co o ní víte?
Vlastně jsem s ní trénovala před turnajem v Eastbourne. Byl to dobrý trénink, velmi agresivní z obou stran. Právě na tohle bych měla být připravená, jelikož ona se snaží hrát agresivně. Nicméně myslím, že má raději tvrdý povrch a antuku než trávu. Doufám, že to bude moje výhoda.

Grandslam

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
Ana Bogdanová (ROU, 111.) – PETRA KVITOVÁ (26.) 1:6, 6:7(5)