Zaslíbený Wimbledon? Bouzkové pomáhá k úspěchu nová taktika i bezlepková dieta

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Jakápak nervozita? Marie Bouzková překonala nástrahy druhého kola Wimbledonu ve velkém stylu, když své žebříčkové sousedce Ann Liové povolila jen tři gemy, aniž by ztratila podání. Třiadvacetiletá Češka tak zaznamenala už svou 24. letošní výhru a vůbec poprvé postoupila do třetí rundy grandslamového turnaje. „Zahrála jsem dobře, užila jsem si to. Byla jsem sice nervózní od začátku do konce, ale na výkonu to nebylo vidět,“ radovala se Bouzková.

O poznání snazší práci měla Marie Bouzková ve druhém kole Wimbledonu než v tom prvním, kde dřela téměř dvě a půl hodiny proti světové osmičce Danielle Collinsové. Zatímco tehdy naběhala Češka bezmála 6,5 kilometru, v souboji s Ann Liovou si vystačila s nicotnými 1100 metry. „Věřím, že zítra budu čerstvější než včera,“ hlásila po středečním vítězství Bouzková, která předvedla velmi sympatický výkon.

Na servisu čelila čtyřem brejkbolům, přičemž všechny odvrátila. Do kolonky vítězných míčů jich zapsala 18, chybovala pouze desetkrát. „Soupeřka nemá moc rychlý druhý servis, takže jsem se do něj snažila chodit a hrát co možná nejagresivněji. A hodně mě podržel vlastní servis,“ libovala si Bouzková.

Na první pohled je patrné, že dříve pasivní tenistka se tentokrát prezentuje o poznání aktivnějším a agresivnějším herním stylem, který jí letos opakovaně přináší úspěchy.

„Hlavně se cítím dobře fyzicky. Jsem natrénovaná, připravená. Už v Austrálii jsem najela na novou vlnu,“ vyprávěla Bouzková, jíž výrazně pomáhá bezlepková dieta.

„Když budete jíst bezlepkově, neznamená to, že se budete cítit dobře. Ale mně to sedlo. Nějaké věci jsem z jídelníčku vypustila. Mám hodně ráda sladké, ale je spousta bezlepkových nebo veganských dezertů, které taky chutnají výborně. Jsem spokojená, nic mi nechybí. I knedlíky jsou dokonce bez lepku,“ culila se světová šestašedesátka.

Bouzková zkusí využít parádního rozpoložení také ve třetím kole, kde čeká do třetice všeho dobrého další Američanka Alison Riskeová-Amritrajová (36.).

„Každé výhry si tady strašně vážím a jsem ráda, že zrovna zde se mi povedlo dostat do třetího kola. A snad ještě nějakou výhru přidám. Wimbledon je určitě můj nejoblíbenější turnaj za celý rok. Jeden, který bych někdy chtěla vyhrát,“ doznala se na závěr sympatická Češka.

Wimbledon (GBR, 40 350 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (66.) – Ann Liová (USA, 67.) 6:3, 6:0