Los čtyřhry Wimbledonu: Debl Krejčíková, Siniaková je druhý nasazený, nechybí Hradecká ani Bouzková

- Radek Štohl

Kromě dvouher se rozlosovala také wimbledonská čtyřhra. Do bojů o deblové trofeje zasáhne šest českých tenistek, včetně druhého nasazeného páru Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Roli šesté nasazené bude společně se Sanií Mirzaovou plnit Lucie Hradecká. V mužské čtyřhře se ukážou Roman Jebavý a Jiří Veselý.

Roman Jebavý se v probíhajícím ročníku představil po boku dvanácti deblových spoluhráčů. Nejdále to dotáhl s Philippem Oswaldem, se kterým na challengeru na Mallorce dosáhl na challengerový titul. Tato spolupráce však trvala pouhé čtyři turnaje. Se zkušeným Čechem ve Wimbledonu nakonec nastoupí Američan Hunter Reese, společně s ním na dvou letošních turnajích shodně dosáhl na semifinále. Jebavý s Reesem na úvod turnaje budou čelit deblu Hach Verdugo, Oswald.

Druhým českým zástupcem ve čtyřhře je Jiří Veselý. Osmadvacetiletý tenista letos v deblu odehrál sedm turnajů, pokaždé s odlišným spoluhráčem. Nyní se poprvé v kariéře představí s Alexanderem Bublikem. Proti nim vyrukuje pár Albot, Basilašvili.

1. kolo čtyřhry mužů
JEBAVÝ, Reese (USA) – Hach Verdugo (MEX), Oswald (AUT)
VESELÝ, Bublik (KAZ) – Albot (MDA), Basilašvili (GEO)

Kompletní los mužské čtyřhry je zde.

Nejlepší česká deblová dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková si ve Wimbledonu zahraje teprve potřetí v této sezoně. Na Australian Open vyhrála titul, ve druhé polovině února po skreči skončila ve čtvrtfinále. Po čtyřech měsících se jim na rozjezd postaví debl Lechemiaová, Parrizasová Diazová.

Další Češky už budou působit vedle zahraničních parťaček. Lucie Hradecká s indickou spoluhráčkou Sanií Mirzaovou tvoří šestý nejvýše nasazený pár turnaje, Marie Bouzková a Tereza Mihalíková jsou nasazené šestnáctky. Renata Voráčová (s Kaiou Kanepiovou) ani Tereza Martincová (s Martou Kosťukovou) se mezi nasazené nedostaly.

1. kolo čtyřhry žen
BOUZKOVÁ, Mihalíková (SVK) – Kalašnikovová (GEO), Piterová (POL)
HRADECKÁ, Mirzaová (IND) – Frechová (POL), Haddadová Maiaová (BRA)
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Lechemiaová (FRA), Parrizasová Diazová (ESP)
MARTINCOVÁ, Kosťuková (UKR) – Brengleová, Davisová (obě USA)
VORÁČOVÁ, Kanepiová (EST) – Barnettová, Nichollsová (obě GBR)

Kompletní los ženské čtyřhry je zde.